PvdA Rotterdam


Raadsleden als reisgids

Vr 10 Aug 2007 - Redactie


Raadsleden Richard Moti en Duco Hoogland reden donderdag als reisgids mee op de historische tramlijn 10. Na een grondige instructie door de vrijwilligers van RoMeO mochten zij de reizigers gedurende een rondrit van zon 80 minuten in de oude en volle tram vertellen over het heden en verleden van de straten en gebouwen op de route.

Op de route die de trams uit 1931 gaat langs hypermoderne torens, historische gebouwen en door het bruisende centrum. Bij sommige straten, pleinen, gebouwen en monumenten vertelt Richard Moti keurig het verhaal dat altijd wordt verteld, maar regelmatig wijkt hij af om zijn eigen herinneringen en anekdotes te vertellen. Ondertussen vertaalt Duco Hoogland een aantal hoogtepunten voor een aantal Engelse reizigers.

Leo Bruijn reed eerder deze week al mee als reisgids. Bruijn: Ik vind de oude trams niet alleen leuk voor de mensen die erin zitten tijdens de rondrit, maar ook erg leuk voor al die mensen op straat. Bijna iedereen kijkt wel even op of om wanneer tram 10 langskomt. Het is een historische trekpleister waar we trots op mogen zijn!

125 vrijwilligers zorgen er voor dat de historische trams blijven bestaan en ieder jaar weer kunnen rondrijden. Na afloop van de rondrit gaven de raadsleden een grote rode taart aan de vrijwilligers om hen te bedanken voor hun inzet om deze unieke rondrit in stand te houden.

Hiernaast kunt in het fotoalbum "Zomeractie: taart voor vrijwilligers RoMeO' meer foto's vinden.

Deze actie maakt deel uit van de PvdA zomeracties waarbij de PvdA mensen die er deze zomer voor zorgen dat Rotterdam de béste plek is om te vertoeven, extra in het zonnetje wil zetten.