Gemeente Etten-Leur



Franciscus Ziekenhuis overweegt Buitenlocatie in Etten-Leur

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal overweegt om in Etten-Leur te beginnen met een Buitenlocatie. Dat heeft het ziekenhuis op 7 augustus jl. laten weten aan het gemeentebestuur van Etten-Leur en ook in een persbericht bekend gemaakt.

De Raad van Bestuur en de medische staf van het Franciscus Ziekenhuis hebben in de afgelopen maanden diverse gesprekken gevoerd met een delegatie van de huisartsen in Etten-Leur en met het bestuur van de ouderenzorgorganisatie Avoord.

Op basis van deze gesprekken heeft het Franciscus Ziekenhuis besloten om een concreet plan te gaan maken waarin een toekomstige locatie en het voorzieningenniveau van zo'n buitenlocatie worden uitgewerkt. Mogelijke diensten die in de buitenlocatie kunnen worden aangeboden, zijn: prikpost, radiologie, echo- en functieonderzoek en poliklinische operaties.

Het voordeel van de Buitenlocatie voor inwoners van Etten-Leur is dat zij voor deze diensten niet meer hoeven te reizen naar het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal of naar het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Na uitwerking van het aangekondigde plan neemt de Raad van Bestuur in overleg met de medische staf van het Franciscus Ziekenhuis een definitief besluit en wordt bepaald of en zo ja, wanneer deze nieuwe voorziening voor de inwoners van Etten-Leur beschikbaar zal komen.

De Buitenlocatie wordt mogelijk gevestigd in de voormalige sportschool aan de Concordialaan.

Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Recht op bijstand

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl