Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 10-08-2007

Brand in woning
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag is brand ontstaan in een woning aan de Content Hofstede. Buren hadden gebeld dat er rook uit de woning kwam. Ambulancepersoneel heeft de 85-jarige bewoonster onderzocht nadat zij door de brandweer uit de woning was gehaald. De vrouw wilde een oude lap laten droogkoken in een pannetje, maar was s avonds vergeten het vuur uit te doen. Gezien de omstandigheden maakt de vrouw het goed. Er is met name rookschade ontstaan in de woning. (BPS 07-166886)

Bromfietser onder invloed
TIENDEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten een 22-jarige bromfietser uit Hoogeveen toen hij over de Kremboong reed. Een alcoholblaastest wees een alcoholpromillage uit van 2,6!!. De man was niet in het bezit van een bromfietscertificaat waar hij ook een bekeuring voor kreeg. (07-166867)

Alcomobilist
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag gaven agenten een 41-jarige man uit Assen een stopteken toen hij over de Overcingellaan reed. De man reageerde daar echter niet op. Aan de Pelikaanstraat stopte de man waarna hij aan een blaastest werd onderworpen. Het resultaat was 2,6 promille alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-166870)

Wiel afgeknapt, bestuurder onder invloed
SCHOONLOO In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de meldkamer van de politie een melding dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden aan de Westdorperstraat. Een 25-jarige man uit Stadskanaal verklaarde dat hij vermoedelijk te snel gereden had waarna hij de middengeleider had geraakt. Het wiel was afgebroken. De man bleek na een blaastest een alcoholpromillage te hebben van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto afgesleept. (07-166894)

Rijbewijs ingevorderd
BORGER Donderdagavond is het rijbewijs van een 19-jarige man uit Schoonoord ingevorderd nadat met een lasergun zijn snelheid werd gemeten. Op de N374 reed de man met een snelheid van 136 km/uur na correctie waarmee hij de toegestane snelheid met 56 km/uur overschreed. (07-166830)

Geld en rookwaar weg na inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in de kiosk van een tankstation aan de Langestraat. De kassalade met een onbekend geldbedrag werd weggenomen evenals de aanwezige rookwaar. Schadebedrag nog niet bekend. Een 22-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum deed aangifte. (07-166572

Koperdiefstal
SLEEN Van een gebouw aan de Zetelveenweg werd in de afgelopen weken de koperen bliksemafleiders weggenomen, totaal zon 50 meter. De diefstal werd woensdag ontdekt. De schade voor de eigenaar wordt geschat op 2.000,-. (07-166721)

Onbekende man aangehouden met drugs
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Ten Oeverstraat, met hulp van een getuige, een negroïde man aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en gaf één van de agenten een harde vuistslag in zijn gezicht. Die liep een gekneusde kaak en neus hierbij op. De aangehouden man, die verdacht wordt van drugshandel in een horecagelegenheid in het centrum van Hoogeveen, weigerde zijn identiteit prijs te geven. De man was in het bezit van een nog onbekende hoeveelheid drugs die in beslag zijn genomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Agenten hebben bij de aanhouding gebruik gemaakt van pepperspray. (07-166874)

Scooterrijder krijgt drie bekeuringen
EMMEN Een 25-jarige man uit Zwartemeer kreeg donderdagavond drie bekeuringen. Hij werd door agenten gecontroleerd toen hij op zijn scooter over de Rondweg reed. Hij droeg geen helm, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de scooter was niet verzekerd. (07-166802)

Schoenen in beslag genomen
HOOGEVEEN Tijdens de markt op de pulledag heeft de stichting namaakbestrijding in samenwerking met de politie driehonderd paar schoenen in beslag genomen. Deze plastic namaakschoenen van het merk Croq werden in een kraam aangeboden door een vrouw. Zij krijgt een waarschuwing en bij een volgende overtreding een civiele boete. In een andere kraam werden 185 soortgelijke schoenen aangetroffen en ook in beslag genomen. De eigenaar van deze kraam was even weg. (07-166631)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.