Politie Groningen

Vrijdag 10 augustus 2007

Provincie Groningen, 10-08-2007

Farmsum: vrachtwagen verliest lading

Een vrachtwagen met oplegger verloor donderdagmiddag op de rotonde van de Oosterveldweg een deel van zijn lading. Op de rotonde kiepte een pakket kolen met een gewicht van 2,4 ton van de oplegger. Het pakket richtte geen schade aan. Uit onderzoek bleek dat de chauffeur, een 27-jarige inwoner van Surhuisterveen, verzuimd had de lading met sjorbanden vast te zetten. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Midwolda: met alcohol achter het stuur

Een 59-jarige inwoner van Midwolda werd donderdagmiddag op de Hoofdweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek bij controle 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blijham: auto gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Swikstellen zijn de daders er met de auto van een familielid van de bewoners vandoor gegaan. De buit van de inbraak bedroeg uit onder meer een computer, sieraden en een muziekinstallatie. De daders waren het pand binnengekomen door een deur open te breken. De auto van het familielid van de bewoners stond tijdelijk op de oprit.

Ter Apel: vrouw mishandeld

De politie is op zoek naar een plusminus 50-jarige man die donderdagmiddag op de Sellingerstraat in Ter Apel een vrouw en haar hond heeft mishandeld. De 47-jarige vrouw liet rond vier uur haar twee honden uit in het bos ter hoogte van de Sellingerstraat toen er bij het bruggetje een man met een fiets naderde die ook een hond bij zich had. Terwijl de vrouw bezig was een van haar beide honden aan te lijnen, begonnen haar andere viervoeter en de hond van de man met elkaar te vechten. De tot nu toe onbekende man schopte vervolgens de hond van de vrouw. Toen deze daar iets van zei, sloeg de man de vrouw diverse keren tegen het hoofd. Ook dreigde hij haar te zullen verdrinken. Het slachtoffer moest zich na de mishandeling onder doktersbehandeling stellen. De dader heeft rossig haar, droeg een bril en sprak Nederlands. Hij had een zwarte hond bij zich. Mensen die informatie hebben over de mishandeling of over de verdachte kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, tel. 0900-8844.

Sappemeer: vakantieganger rijbewijs kwijt

Een Duitse vakantieganger moet het voorlopig zonder rijbewijs stellen. De man, een 64-jarige inwoner van Bad Nauheim, lapte donderdagmiddag op de A7 bij Sappemeer de tijdelijke snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur aan de laars. De Duitser, op weg naar Noorwegen, bracht bij een snelheidscontrole een netto resultaat van 150 kilometer per uur op de klokken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. De geplande trip kon alsnog worden voortgezet dankzij een familielid die bij hem in de auto zat.

Een 27-jarige inwoner van Enschede moest wel naar vervangend vervoer omzien nadat hij op dezelfde plek ook was betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid. De man reed bijna 40 kilometer te snel. Hij mocht zijn rijbewijs houden, maar bij controle bleek dat de auto niet verzekerd was en ook de APK was verlopen. Bovendien had de bestuurder nog een boete van 163,50 euro open staan die hij ter plekke kon betalen. De auto werd in beslag genomen.

Groningen: getinte ruit levert bekeuring op

De politie heeft donderdagochtend op de Sontweg een 37-jarige man uit Groningen bekeurd. De Stadjer reed op de Europaweg in een personenauto, terwijl de voorruit voorzien was van een folie. Uit onderzoek bleek dat de lichtdoorlaatbaarheid slechts bijna 29% was. De 37-jarige kreeg een bekeuring uitgereikt. Hij moest direct de folie van de ruit verwijderen.

Haren: fietser gewond bij ongeval

Een 29-jarige man uit Haren is donderdagmiddag op de Lokveenweg bij een verkeersongeval gewond geraakt. De Harener was volgens eigen zeggen duizelig geworden en met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gereden. Door de klap was de achterruit van de auto gebarsten. Door het glas raakte de fietser gewond aan handen en gezicht. Hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft donderdagmiddag in een bedrijfsruimte aan de Hofstraat een hennepkwekerij opgerold. In het pand trof de politie in twee ruimten plantages met ruim 500 hennepplanten en toebehoren aan. In overleg met de officier van justitie werd de hennepkwekerij opgeruimd en vernietigd. De huurder van het pand zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt winkeldieven aan

De politie heeft donderdagavond in de Herestraat een 52-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een personeelslid van een kledingwinkel zag de vrouw met vier kledingstukken een pashokje ingaan en even later met drie kledingstukken naar buiten komen. De verkoopster zag dat de vrouw onder een shirt een zwart shirt droeg, die afkomstig was uit de winkel. De Duitse vrouw verliet de winkel, maar zij werd door de verkoopster aangesproken. De verdachte versnelde haar pas en wist te ontkomen. Een uur later wist de politie de 52-jarige te op te sporen en in te rekenen. De verdachte werd bovendien herkend door de verkoopster van de kledingwinkel. Zij bleek in het bezit van meer goederen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten. Zij wordt vandaag gehoord.

Hetzelfde feit gebeurde donderdagavond in een sportzaak aan de Westerhaven. Ook op deze locatie verliet een 32-jarige man uit Groningen de winkel zonder een shirt af te rekenen bij de kassa. De verdachte werd door een getuige en de bedrijfsleider achterhaald. Zij droegen de winkeldief over aan de politie. De verdachte bekende de diefstal en deed afstand van het gestolen shirt. Ook in dit geval maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: politie rekent man en vrouw in na geweldincident

De politie heeft donderdagmiddag in de Werumeus Buningstraat een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden voor mishandeling en vernieling. De man had onenigheid gekregen met de bewoner van een woning in de Couperusstraat. Volgens de bewoner, een 57-jarige man, was de verdachte de woning binnengedrongen. Hij zou vervolgens door het lint zijn gegaan. Met behulp van een getuige wisten zij de verdachte de woning uit te krijgen. Eenmaal buiten de woning sloeg de verdacht met een hard voorwerp enkele ruiten in. Ook had de 38-jarige de bewoner en de getuige geslagen. Hierbij zou het kunstgebit van de bewoner zijn vernield. Ook de vrouw zou enkele ramen hebben vernield. Het duo kon met behulp van een getuige worden opgespoord. De verdachte had zijn auto net geparkeerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zowel de man als de vrouw werden vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De man bleek na de ademanalysetest bijna 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte verkeerde zodanig onder invloed van alcohol dat hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: twee keer aanrijding met drank

De politie heeft donderdagavond op de Professor Uilkensweg een 48-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was met zijn auto achteruitgereden en tegen de auto van een 33-jarige vrouw uit Groningen gereden. Door het ongeval raakten beide autos beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding bleek na een blaastest te veel alcohol te hebben gedronken. De Stadjer bleek na de ademanalysetest 0,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Ook een 18-jarige snorfietser liep donderdagnacht op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Korreweg tegen de lamp. Hij reed onder het oog van de politie met zijn snorfiets tegen een verkeersbord. De snorfietser kwam hierdoor ten val. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. De Stadjer bleek na de ademanalysetest 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Groningen: hardleers bij geluidsoverlast

De politie heeft donderdagavond de geluidsinstallatie van een 63-jarige man uit Groningen in beslag genomen. De Stadjer had eerder op avond geluidsoverlast veroorzaakt door harde muziek via een stereoapparaat af te spelen. De agenten hadden hem een bekeuring van 75 euro gegeven. Ook werd aan de Stadjer duidelijk gemaakt dat bij herhaling zijn cd-speler zou worden in beslag genomen. De waarschuwing bleek niet aan hem besteed, want enkele uren later veroorzaakte de man weer geluidsoverlast. Dit keer werd het stereoapparaat in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt Stadjer aan voor mishandeling

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer zou bij het voorbijlopen een 17-jarig meisje uit Groningen onzedelijk hebben betast. Hierop werd de Stadjer aangesproken door het meisje, haar 22-jarige vriend uit Haren en een 30-jarige vriendin uit Groningen. Er ontstond al snel ruzie, waarna het drietal geschopt en geslagen werd. Met behulp van beelden van cameratoezicht kon de politie de verdachte even later inrekenen. De 20-jarige werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Het 17-jarige meisje gaf aan aangifte te willen doen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.