Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 10 augustus

* RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM-RUBROEK- Politiemensen hielden donderdagavond een automobilist aan, die onder invloed van alcohol reed. Rond elf uur viel de bestuurder, een 48-jarige man uit Zevenbergschenhoek, op door zijn rijgedrag op de Goudsesingel. Toen de agenten hem een blaastest afnamen, bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij had een promillage van 1,3. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN NA BEDREIGING AAN
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagavond een 32-jarige Duitser gearresteerd na een bedreiging op de Middelweg. De man hield zich hinderlijk op in een benzinestation en vertrok niet op verzoek van de medewerkers. De beveiliging zette de man naar buiten waarop hij met een mes dreigde. Gealarmeerd politiepersoneel arresteerde de man, die in het bezit was van een vlindermesje.


* VIER JONGENS AANGEHOUDEN NA VERNIELING
ROTTERDAM-DE ESCH- Politiemensen hielden donderdag rond middernacht vier minderjarige verdachten aan voor het vernielen van een tramhokje. Vlak na twaalf uur kwam de melding dat er op de Nesserdijk een ruit van het hokje was vernield door een groepje jongeren. Op basis van signalement werden de jongens, Rotterdammers van 17, en 18 jaar oud aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* JONGEMAN AANGEHOUDEN NA GRAFFITI
ROTTERDAM-CENTRUM- Politiepersoneel van het team Cameratoezicht zag in de nacht van donderdag op vrijdag een jongeman een 'tag' plaatsen op een gebouw in de Mauritsstraat. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en trof de jongen, een 16-jarige Rotterdammer aan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-OUD MATHENESSE- Politiemensen stelden donderdagochtend in een woning aan de Brigantijnstraat een onderzoek in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, van zo'n kleine 500 planten. Daarnaast constateerde Eneco diefstal van stroom en doet hiervan aangifte. In de woning troffen de politiemensen een 25-jarige man zonder vaste woonof verblijfplaats aan, hij is aangehouden. Het Hennepteam droeg zorg voor de afhandeling en ontmanteling van de kwekerij.


* VIJF GEWONDEN NA SCHIETPARTIJ
De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in naar een schietpartij die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond. Rond kwart over twaalf kwam een man een café aan de Voorstraat in en loste meerdere schoten. Tijdens de schietpartij waren rond de 15 mensen in het cafe aanwezig. Vijf van hen raakten gewond. Een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse raakte zeer ernstig gewond. Een 29-jarige man uit Hellevoetsluis en twee mannen uit Spijkenisse van 22 en 40 jaar oud zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij nog verblijven. Een 39-jarige man uit Spijkenisse kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politie stelde vannacht direct een onderzoek in en heeft met diverse getuigen gesproken. De schutter is nog voortvluchtig en wordt gezocht. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of mensen die anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Eilanden via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* JOYRIDING
VLAARDINGEN- Politiemensen zagen donderdagavond een automobiliste rijden op de A20, die opviel doordat ze erg slingerde. Toen zij haar langs de kant van de weg zetten, bleek de dame in kwestie een 15-jarige Rotterdamse. Zij kreeg twee bekeuringen, voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.


* POLITIE HOUDT TWEETAL AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagmiddag twee vrouwen uit Rotterdam aangehouden voor huiselijk geweld. Het tweetal had onenigheid gekregen waarbij de 26-jarige verdachte had geslagen en de 18-jarige vrouw met een mes had gedreigd en de 26-jarige vrouw in de arm had geraakt. De twee vrouwen zijn in hun woning aan de Prinsendijk aangehouden en in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT INBREKER OP HETERDAAD AAN

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Riddertser heeft donderdagmiddag een 25-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak in een woning aan de Johannes Brandstraat. Een getuige meldde de inbraak waarop de politie meteen ter plaatse ging. De 25-jarige verdachte is gearresteerd.


* VROUW GEWOND NA STEEKPARTIJ; VERDACHTE AANGEHOUDEN

SCHIEDAM- Politiemensen hielden in de nacht van donderdag op vrijdag een 16-jarige Schiedammer aan. De jongeman wordt ervan verdacht rond half drie die nacht een 37-jarige Schiedamse vrouw in een woning aan de Dr. Kuyperlaan met een scherp voorwerp gestoken te hebben.
De vrouw had de woning na de mishandeling verlaten en werd door een man bebloed aangetroffen op het Nieuwlandplein. Deze persoon belde vervolgens de politie. Die stelde direct een onderzoek in bij de woning van het slachtoffer en trof de 16-jarige Schiedammer op straat aan. Hij gaf zich, bij het zien van de politie, over en werd aangehouden. Het slachtoffer is met verwondingen aan hand, gezicht en rug opgenomen in een ziekenhuis.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-SCHIEBROEK- Politiemensen hielden donderdagochtend tussen half negen en negen uur een snelheidscontrole op de Doenkade. Van de 292 passanten reden er 22 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 147 km/u, waar 80 het maximum is. In de middag is tussen één en drie uur opnieuw gecontroleerd. Hier reden van de 1050 bestuurders 68 te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 128 km/u.