Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Hattem - Vijf gewonden, politie onderzoekt toedracht      |
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een ongeval op de Geldersedijk in Hattem op 10 augustus waar twee auto's bij betrokken waren. De vijf inzittenden van een auto die werd bestuurd door een 22-jarige man uit Zwolle zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 20-jarige man uit Hattem en een 19-jarige passagiere kwamen voor zover bekend met de schrik vrij.

De melding van het incident kwam omstreeks middernacht bij de politie binnen, waarna agenten ter plaatse gingen en onderaan de dijk een auto op de kop aantroffen. Door omstanders waren de vijf inzittenden uit de auto gehaald en zij bleken allen bij kennis en goed aanspreekbaar te zijn. Ze zijn met diverse verwondingen voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en de politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval. Het telefoonnummer is 0900-8844.

|     |Nunspeet - Fietsers botsen                                |
Een 15-jarige fietser en een 84-jarige fietser, beiden uit Nunspeet, zijn donderdag 9 augustus met elkaar in botsing gekomen en gewond geraakt. De 84-jarige man werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval gebeurde op het fietspad op de Nijverheidsweg in Nunspeet.

De politie werd rond 18.25 uur over het ongeval ingelicht. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongen op het fietspad reed en de man in dezelfde richting voor hem fietste. Hij werd door de jongen over het hoofd gezien en beide fietsers vielen toen de jongen tegen de achterkant van de fiets van de man reed. De man werd met onder meer een gebroken sleutelbeen voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen liep een aantal schaafwonden op.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --