Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Gevaarlijk gedrag, verdachten aangehouden       |
De politie heeft vrijdag 10 augustus een 19-jarige man uit Warnsveld en een 20-jarige man uit Maastricht aangehouden in verband met het openbreken van de bestrating op de Laarstraat, Beukerstraat en Hobbemakade in Zutphen. De politie heeft de derde verdachte inmiddels ook aangehouden.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding dat een paar jongens bezig waren de bestrating te verwijderen. Agenten gingen ter plaatse en konden de 20-jarige man op de Hobbemakade aanhouden. Via hem werd er telefonisch contact gezocht met z'n maatje, die zich korte tijd later ook op de Hobbemakade meldde. Het tweetal is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De politie heeft de derde verdachte, een 18-jarige Warnsvelder rond het middaguur van huis opgehaald.

Uit onderzoek is gebleken dat er in totaal ongeveer 15 m² bestrating onbruikbaar is gemaakt. Hierdoor is voor weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers, een verkeersgevaarlijke situatie ontstaan. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie.

|     |Klarenbeek  (gemeente Voorst) - Auto en snorfiets botsen  |
Bij een aanrijding tussen een auto en een snorfiets is een 67-jarige inwoner uit Apeldoorn gewond geraakt aan zijn been. Hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De 45-jarige bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

De politie werd rond 12.10 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de bestuurster vanuit een uitrit De Kar wilde oversteken in de richting van de Leigraaf. Daarbij heeft zij geen voorrang aan de 67-jarige snorfietser verleend. De vrouw heeft verklaard dat zij voor de kruising is gestopt en in eerste instantie geen verkeer zag aankomen. Toen zij echter wilde oversteken zag zij van rechts de snorfietser naderen en kon de vrouw een botsing tussen beiden niet meer voorkomen.

Einde berichten
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --