Partij voor de Vrijheid (PVV)


vrijdag 10 augustus 2007
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


1.)
Hebt u kennis genomen van het artikel (*) "Niet langer politie bij blikschade"?


2.)
Bent u met mij van mening dat de heer Stikvoort helemaal gelijk heeft dat het onzinnig is dat de politie burgers bij een aanrijding, waarbij de schuldvraag duidelijk is en waarbij de betrokkenen het onderling eens zijn, uit "gewoonte" helpt met het invullen van een europees verzekeringsschadeformulier? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wat gaat u hiertegen ondernemen?


3.)
Bent u met mij van mening dat het in ieder geval onzinnig is dat de politie, voor een aanrijding waarbij de schuldvraag duidelijk is, een eigen "politie registratieset" opmaakt, naast het, door de partijen opgemaakte, europese schadeformulier? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wat gaat u hiertegen ondernemen?


4.)
Indien u van mening bent dat bij een aanrijding, waarbij de schuldvraag duidelijk is, de politie toch een eigen "politie registratieset" moet opmaken, vindt u dan dit eigenlijk werk voor de verzekeringsmaatschappijen is en de verzekeringsmaatschappijen ook de rekening van dit politiewerk zou moeten maken? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u dit regelen?


5.)
Hoeveel politiecapaciteit zou jaarlijks bespaard kunnen worden indien de politie niet meer alle aanrijdingen zoals bovenomschreven uitvoert en bent u met mij van mening dat deze extra capaciteit dan veel beter ingezet zou kunnen worden om boeven, zoals bijvoorbeeld dierenrechtenterroristen, te kunnen pakken? Zo neen, waarom niet?

(*) Dagblad De Telegraaf, gedateerd 10 augustus 2007.


____________________