Christijan Albers geeft spectaculaire demo met Spyker F1 in Rotterdam

10/08/2007 14:42



AM+D



Albers komt tóch naar RaceSalon en Bavaria City Racing

De organisatie van Bavaria City Racing en RaceSalon zijn verheugd aan te kondigen dat Christijan Albers, coureur voor Spyker F1, wederom voor spektakel zal zorgen tijdens Bavaria City Racing. Dit jaar kunnen fans van Christijan Albers extra lang van hem genieten in Rotterdam. Albers zal namelijk naast de demonstratie op 19 augustus ook aanwezig zijn op RaceSalon. Spyker F1 is aanwezig op RaceSalon in Ahoy om zich voor te bereiden, in het bijzijn van publiek, voor de demonstratie van zondag.

Christijan: "Ik vind het super gaaf om weer aanwezig te zijn bij Bavaria City Racing. Er is geen Formule 1 evenement in de wereld waarbij het contact met het publiek zo direct is en zij mij goed en van dichtbij in actie kunnen zien. Daarom vind ik het ook belangrijk om hier voor mijn fans en mijn sponsors in een Spyker F1 aan mee te doen. Voor eigen publiek vol gas over de Willemsbrug rijden is en blijft een sensatie! Ik ben ook beide dagen aanwezig op RaceSalon. Een super initiatief dat F1 nog dichterbij brengt voor fans. Ik ben er graag bij en heb er al van gedroomd Ahoy in rook te zetten...."

Rotterdam Racing heeft er alles aan gedaan Christijan Albers naar Rotterdam te halen. Want Albers moest en zou er bij zijn. Robert Heilbron: "We zijn blij en trots dat we nu kunnen aankondigen dat onze enige Nederlandse F1 coureur erbij is en met de Spyker F1 auto een demo gaat verzorgen. Vanaf het eerste jaar is hij verbonden aan ons evenement en we hebben dan ook alles in het werk gesteld om hem naar Rotterdam te krijgen. Voor het publiek betekent dit op en top spektakel!"

Ook voor het management van Spyker F1 is het duidelijk: Albers moet rijden in de straten van Rotterdam. Michiel Mol: "Christijan hoort bij Bavaria City Racing en Spyker F1 is er dit jaar voor het eerst bij. Voor ons is het dus een logische keuze om juist hem los te laten gaan voor zo'n groot en enthousiast publiek! Wij hebben altijd vertrouwen in Albers gehad en dit unieke podium voor honderdduizenden mensen in het centrum van Rotterdam willen wij hem graag bieden".

De vaste toeschouwer van Bavaria City Racing herinnert zich nog de stunt in het eerste jaar toen Christijan Albers zijn helm het publiek in gooide! De kostbare helm ging ook het tweede jaar het publiek in, nadat hij de aanwezigen had getrakteerd op megadonuts. De spins en donuts gingen gepaard met dikke roken wolk.

In Ahoy, tijdens RaceSalon, zal Albers voornamelijk aanwezig zijn voor zijn fans. RaceSalon is speciaal bedoeld om de racewereld dichterbij het publiek te brengen. Dit gebeurt door middel van het tentoonstellen van vele race- en F1-bolides en door speciale interactieve activiteiten zoals 'meet & greets', F1 simulators, een slipbaan en meedoen aan bandenwissels en allerlei drifts en demonstraties uit de verschillende raceklassen, waaronder ook een outdoor 'Dakar Experience'.

Meer informatie op www.bavariacityracing.nl en www.racesalon.nl.





http://www.bavariacityracing.nl