Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 10 augustus

BREDA, 10 augustus 2007

Twee broers aangehouden wegens winkeldiefstal

BREDA; De politie heeft donderdagavond rond 20.45 uur twee inwoners van Hoge Zwaluwe aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal (23 en 28 jaar) zou bij het kopen van een navigatiesysteem diverse cds uit dozen van andere navigatiesystemen hebben gehaald om die niet af te rekenen. De 28-jarige man pakte de cds, zijn broer zou hem afgeschermd hebben voor de beveiligingscameras. De broers werden betrapt door het personeel en agenten hebben de twee meegenomen naar het bureau. Daar is, na overleg met de politieparketsecretaris, de 28-jarige man een transactie van 220 euro aangeboden. Het aandeel van zijn broer in de winkeldiefstal kon niet bewezen worden. Na het betalen van de boete konden de mannen gaan.

Vier aanhoudingen in horecatoezicht Breda

BREDA: In het horecatoezicht in het centrum van Breda donderdagavond- en nacht zijn vier aanhoudingen verricht. Een 24-jarige Amsterdammer werd aangehouden wegens het bezit van een mes; getuigen hadden in een horecazaak gezien dat de man een mes bij zich droeg en belden de politie. Toen hij vervolgens langs agenten fietste, kon hij in de kraag worden gepakt. Op de Grote Markt een 26-jarige Bredanaar aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. De jongen had al een bekeuring gehad wegens baldadigheid omdat hij een terras van een horecazak omver had gegooid. Daarbij is hem gevraagd uit de stad te vertrekken. Even later bleek hij toch in een ander café te zitten en werd hij aangehouden. Twee Bredanaren van 24 en 28 jaar zijn aangehouden bij een horecazaak aan de Vismarktstraat. Ze zouden daar een andere bezoeker hebben geslagen. Alle vier verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Ook werden er zes bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen, baldadigheid, verkeerd parkeren en niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Beschonken automobilisten aangehouden

SPRUNDEL: Rond 00.30 uur werd bij een controle op de Laagakker een 37-jarige automobiliste uit St. Willebrord aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw blies 675 ug/l en kon direct haar rijbewijs inleveren.

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar werd met zijn auto aangehouden rond
01.00 uur op de Belcrumweg. Zijn rijgedrag viel agenten op. Hij blies 565 ug/l en daarmee bleef hij net onder de grens van 570 ug/l waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd.

BREDA: Op de Princenhagelaan werd rond 00.30 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Hij blies weliswaar slechts 120 ug/l, maar omdat hij een zogeheten beginnend bestuurder is, was hij toch in overtreding. De grens ligt voor deze bestuurders op 88 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.

De drie automobilisten zijn na verhoor in vrijheid gesteld; tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie Bredanaren aangehouden na auto-inbraak in Teteringen

TETERINGEN: Drie mannen uit Breda (17, 18 en 19 jaar) zijn vrijdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden op de Gaarshof in verband met een auto-inbraak. Een getuige belde de politie toen ze vanuit haar woning hoorde dat er een autoruit werd ingeslagen. Agenten die arriveerden, troffen na wat speurwerk de drie verdachten aan. In eerste instantie gingen ze er lopend vandoor, maar ze werden korte tijd later toch in de kraag gevat. Ze voldeden aan de signalementen die de getuige had opgegeven. Een auto aan de Gaarshof werd aangetroffen met een kapotte ruit, maar de eigenares miste niets uit haar auto. Nabij de verdachten werd wel een andere autoradio gevonden. Het drietal is in verzekering gesteld.

Bredase (69) slachtoffer van beroving

BREDA: Een 69-jarige Bredase vrouw heeft vrijdag aangifte gedaan van tasjesroof. Ze liep woensdagavond rond 20.00 uur op de Vestkant toen een onbekende man haar benaderde en probeerde haar tas uit de handen te trekken. In eerste instantie kon de bejaarde vrouw de man nog van zich af duwen en hem zelfs een vuistslag geven, maar uiteindelijk kreeg ze een trap en viel ze op de grond. De man ging er vandoor met haar tas met daarin haar portemonnee. De dader heeft een licht getint uiterlijk, 1.70 meter lang en circa 18 jaar oud. Hij droeg een geel fleecejack met capuchon en een spijkerbroek. Ook had hij een wit baseball petje op. De vrouw hield twee bloeduitstortingen en een pijnlijke knie over aan het incident.

Auteur: Andre van den Hul