Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10/08)

TILBURG, 10 augustus 2007

Jeugdige autovernielers opgepakt

OISTERWIJK: Woensdagavond 8 augustus werden er in Oisterwijk een aantal geparkeerde autos bekrast. Een getuige meldde de politie het verdachte gedrag van drie jonge knullen.
Agenten stelden op dat moment een onderzoek maar konden op dat moment de daders niet achterhalen. De ouders van de minderjarigen pakten hun verantwoordelijkheid op toen ze in de gaten kregen wat hun kinderen hadden aangericht. De ouders namelijk zelf contact op met de politie, nog voordat de politie een buurtonderzoek startte. De politie spreekt dan ook haar waardering uit voor de opstelling en medewerking van de betreffende ouders.

De drie verdachten, respectievelijk 12, 12 en 14 jaar oud, zijn door de politie verhoord. Het drietal is afkomstig uit Oisterwijk. Tijdens het verhoor legde ze bekentenissen af. Ze pleegde het vandalisme in o.a. de Burg. Van Wielstraat, Gebr. Schutstraat, Den Herd, Akkerstraat en Duifhuisweg. Stoer gedrag zou de aanleiding zijn geweest, aldus het trio.

Inmiddels hebben 13 gedupeerden aangifte gedaan bij de politie. Wellicht zijn er nog enkele mensen die geen aangifte hebben gedaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Arrestatie na bedreiging met vuurwapen

TILBURG: Een 27-jarige inwoner van Tilburg meldde donderdagavond 9 augustus dat hij op het Wagnerplein bedreigd was met een vuurwapen. De dader kende hij niet, maar het slachtoffer had wel gezien bij welke woning de dader naar binnenging. De politie stelde meteen een onderzoek in en arresteerde even later een 18-jarige Tilburger. De verdachte kreeg bij zijn aanhouding de kans om het bewuste wapen uit te leveren. Dat deed hij niet en hij ontkende dat er sprake was geweest van een wapen of een voorwerp wat daar op lijkt. Op grond van de Wet Wapens en Munitie vond vervolgens een doorzoeking van de woning plaats. In de slaapkamer van de verdachte vond de politie vervolgens een imitatievuurwapen. Het bezit van een nepwapen is strafbaar volgens de wet Wapens en Munitie omdat ze voor dreiging geschikt zijn. Ze zijn dan wel van kunststof en veel lichter, zien er bedrieglijk echt uit. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld.

Openstaande boetes voor dronken Belgische bestuurder

TILBURG: In de nacht van donderdag 9 augustus op vrijdag 10 augustus controleerde de politie op de bestuurder van een Belgische personenauto. Dat gebeurde rond 02.00 uur op de Ringbaan West. De 47-jarige Belgische bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 430 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd. Bij controle van zijn personalia bleek dat de verdachte nog 14 vonnissen van de Nederlandse rechter had openstaan. Om die reden stelde de politie zijn voertuig buiten gebruik. De man krijgt zijn auto pas weer terug als alle boetes, met een totaal bedrag van 1.127,76 zijn voldaan.

Vergeten gaspit zorgt voor consternatie

TILBURG: De politie ondersteunde donderdagavond 9 augustus de Tilburgse brandweer. De brandweerlieden moesten naar binnen in een woning aan de Dirigentenlaan. Vanuit de woning in een
appartementencomplex kwam een sterke gaslucht, terwijl er (vermoedelijk) niemand thuis was. De deur werd in het bijzijn van politieagenten geforceerd. In de woning stond een gaspit nog open van het gasfornuis. De woning en de omliggende appartementen moesten gelucht worden om de gaslucht te verdrijven. Na lang zoeken kreeg de politie contact met de bewoonster. Vermoedelijk was ze bij vertrek vergeten om haar gaspit uit te zetten.

Kwart van automobilisten te snel langs de radar op Ringbaan Noord

TILBURG: Op donderdagavond 9 augustus 2007 hield het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Ringbaan-Noord te Tilburg. Dat gebeurde tussen 20.00 uur en 22.00 uur. In dat tijdsbestek passeerden 760 automobilisten de radarapparatuur. In totaal krijgen 188 snelheidsovertreders binnenkort hun bekeuring vai het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u terwijl op de Ringbaan Noord een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. De gemeente Tilburg heeft met het oog op de verkeersveiligheid gekozen voor de plaatsing van flitspalen op diverse wegen. De meeste staan bij kruisingen en de apparatuur registreert niet alleen het rijden door rood, maar meet tegelijkertijd de gereden snelheid.

Politie onderzoekt tasjesroof

TILBURG: Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar een tasjesroof in de Zomerstraat. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 9 augustus rond 22.15 uur. De agenten troffen de hevig geëmotioneerde vrouw in de Zomerstraat aan. De 48-jarige Tilburgse gaf aan beroofd te zijn toen zij met haar man over Schouwburgpromenade wandelde. Een passerende fietser man greep haar tas in het voorbijgaan.
Haar echtgenoot is nog achter de dader aangerend maar kon hem niet meer bijhouden. Hij zag de dader over de Schouwburgring wegfietsen tot de kruising met de Noordhoekring.

De agenten hebben het slachtoffer en haar man naar huis gebracht en daar een aangifte opgenomen. De volgende dag is haar tas teruggevonden in de D.J. Jittastraat in Tilburg. Haar mobiele telefoon, portemonnee en rijbewijs waren uit de tas verdwenen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer