Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/08)

OOSTERHOUT NB, 10 augustus 2007

Vrouw opgepakt na vernieling ruit

RAAMSDONK: Een familieruzie was aanleiding voor de vernieling van een ruit in de Stationsstraat. Het strafbare feit vond plaats in de nacht van donderdag 9 augustus op vrijdag 10 augustus. Rond 01.30 uur sloeg de 48-jarige vrouw uit Raamsdonk de ruit van de woonkamer kapot. In het bewuste huis woont een familielid van haar. De vrouw verkeerde op dat moment onder invloed van alcohol. Na haar aanhouding is de vrouw in het politiebureau verhoord, waarbij ze de vernieling bekende. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Burenruzie leidt tot geweld

OOSTERHOUT: Een burenruzie aan het Zuiderkruis liep donderdagmiddag augustus rond 17.15 uur uit de hand. Bij de ruzie gingen twee stellen met elkaar op de vuist. Ook werd er over en weer naar elkaar gespuugd. In het tumult werd gebruikt maakt van een stoel, een paraplu en een waard om elkaar te lijf te gaan. De politie greep in en arresteerde alle vier de kemphanen. Over ieders aandeel en de exacte toedracht bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid. Er is over en weer aangifte tegen elkaar gedaan. In ieder geval tegen alle vier de verdachten proces-verbaal opgemaakt. De aard van de strafbare feiten loopt uiteen van belediging, bedreiging, vernieling en mishandeling. Allen de 34-jarige man raakte licht gewond bij het geweld. Hij heeft twee hechtingen moeten laten plaatsen in een snijwond aan zijn hoofd. Dat gebeurde in het ziekenhuis. Het letsel van de overige verdachten bleef verder beperkt tot schrammen en lichte kneuzingen.

Computerapparatuur gestolen bij bedrijfsinbraak

WIJK EN AALBURG: Computerapparatuur is buitgemaakt bij een bedrijfsinbraak aan De Kroon in Wijk en Aalburg. Bij het bedrijfspand werd een raam vernield, waarna de inbreker het kantoorgedeelte betrad. Vervolgens ging hij er vandoor met vier platte computermonitoren. De inbraak werd ontdekt in de nacht van donderdag 9 augustus op vrijdag 10 augustus, toen rond 01.50 uur het alarm in werking trad.

Verdacht gedrag: twee arrestaties

WAALWIJK: Surveillerende agenten zagen donderdagavond 9 augustus rond 22.00 uur dat twee mannen zich ontdeden van een fiets. Het tweetal stond met een Franse auto stil op de kruising Meidoornweg met de Winterdijk. Bij het zien de politieauto, gooiden ze een kleine blauwe mountainbike in een greppel. Bij controle bleek dat ze nog een gele mountainbike bij zich hadden. De twee inwoners van Litouwen 20 en 19 jaar oud, hing een onsamenhangend verhaal op over de herkomst van de twee fietsen. Ze werden gearresteerd en nader verhoord. Ook uit de verhoren kwam niet meer duidelijkheid over de fietsen. De politie heeft om die reden allebei de fietsen in beslag genomen. Onderzocht wordt of ze wellicht van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zijn in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder bekeurd

MADE: In de nacht van donderdag 9 augustus op vrijdag 10 augustus controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.30 uur op de Iepenlaan. De 29-jarige Madenaar had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 365 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer