Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem/Arnhem - Man opgepakt na bedreiging met wapen  |
De politie heeft woensdagavond 8 augustus op de IJsseloordweg in Arnhem een 26-jarige man uit Kesteren aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht op de autosnelweg A18 tussen Doetinchem en Didam een andere automobilist te hebben bedreigd. Daarbij zou door de Kesterenaar een pistool of iets wat daarop leek, zijn getoond.

De bedreigde automobilist waarschuwde de politie in Noord- en Oost Gelderland, die op haar beurt omliggende korpsen waarschuwde om naar de auto van de Kesterenaar uit te zien. Omstreeks zeven uur zagen agenten de wagen in Arnhem vanaf de A12 het Velperbroekcircuit opdraaien. Op de IJsseloordweg werd de Kesterenaar tot stoppen gemaand en aangehouden. Daarbij werd door de agenten uit voorzorg het dienstpistool ter hand genomen. In de auto van de man werd een wapen aangetroffen waarvan nog niet bekend is of het een echt vuurwapen is. De Kesterenaar is voor nader onderzoek overgedragen aan de politie Noord- en Oost Gelderland. Wat de aanleiding tot de bedreiging was, is vooralsnog onbekend.

|     |Wehl - In twee woningen ingebroken                        |
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 8 augustus ingebroken in een woning aan de Peppelpas en een woning aan de Didamseweg in Wehl. Weggenomen werd een herenhorloge. De politie is een onderzoek gestart.

Uit de woning aan de Peppelpas werd het horloge weggenomen. Bewoners hoorden rond 02.00 uur lawaai in de woning. Toen men poolshoogte ging nemen, hoorde men iemand wegvluchten. Er was een raam geforceerd om binnen te komen. Van de woning aan de Didamsweg werd een deur van de schuifpui geforceerd. Mogelijk werden de daders gestoord. Er werd niets weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Doetinchem - Auto in brand gestoken                       |
Een auto, geparkeerd aan de Plattenburgstraat in Doetinchem is in de nacht van woensdag op donderdag 9 augustus geheel uitgebrand, nadat er door onbekenden een brandend voorwerp in de auto was gegooid. De politie is een onderzoek gestart.

De brand werd rond 00.30 uur gemeld bij de politie. Getuigen zagen dat een ruit van de auto werd vernield en vervolgens een brandend voorwerp in de auto werd gegooid, waarna de auto geheel uitbrandde Vervolgens liep een groep van vier jongeren weg in de richting van de geluidswal. Eén van de jongeren droeg een zwart met wit horizontaal gestreepte trui met lange mouwen. Verder droegen alle vier een pet. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --