Politie Hollands Midden

Datum: 10 augustus 2007

Sassenheim Aanhoudingen na inbraak De politie kreeg op vrijdag 10 augustus, rond 02.35 uur, de melding dat er een aantal mannen mogelijk aan het inbreken waren in een bedrijf aan de Industriekade. Een alerte getuige belde de politie. Agenten gingen direct ter plaatse en konden in totaal vijf verdachten in de buurt van het pand aanhouden. De verdachten van 24, 30, 37, 41, 44 jaar allen uit Den Haag, zijn ingesloten. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan van inbraak en diefstal. De deur naar zijn pand was opengebroken en uit het pand was een laptop weggenomen. De politie heeft in de nabijheid van het pand een tas gevonden met inbrekerswerktuigen en heeft de tas in beslag genomen. Ook de auto's van de verdachten zijn voor technisch onderzoek in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld gedurende het verdere onderzoek.

Leiden Zoekactie vermist jongetje De politie van Leiden heeft donderdag 9 augustus, omstreeks 19.45 uur, een 8 jarig jongetje uit Leiden gevonden die enige tijd vermist werd. Het jongetje was voor zijn moeder een boodschap gaan doen op het Diamantplein in Leiden. Toen het jongetje niet thuiskwam sloeg de moeder alarm. De politie heeft onmiddellijk een helikopter laten vliegen om van bovenaf te zoeken. Ook werden vier surveillanceauto's en een motorrijder ingezet om de buurt af te zoeken en werden familieleden benaderd om na te gaan of het jongetje bij hun was komen aanlopen. Het jongetje werd uiteindelijk iets verderop door een motoragent aangetroffen, spelend in het zand. Hij was de weg kwijtgeraakt. Naast hem lag de tas met boodschappen die hij voor zijn moeder had gehaald. Omdat het jongetje aan het spelen was, hadden voorbijgangers niet in de gaten dat hij vermist werd.

Leiden Politie controleert op snelheid De politie heeft in juli in Leiden en omgeving weer diverse snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 16917 voertuigen gecontroleerd. 974 weggebruikers reden te hard. Dit komt neer op 5,75 %. De hoogste snelheid, 127 km per uur, werd gemeten bij een bestuurder op de Voorschoterweg. De controles vonden plaats op de Plesmanlaan, Hoge Rijndijk, Rijnsburgerweg, Haagweg en Schipholweg in Leiden en de Veurseweg, van Beethovenlaan en de Leidseweg in Voorschoten. De vaste controleposten leverden in deze periode in Leiden en Voorschoten 120 roodlicht- en 718 snelheidsovertredingen op. De hoogste snelheid werd gehaald op de kruising Voorschoterweg-Leidseweg daar werd een snelheid gemeten van 128 km per uur. Een andere bestuurder reed dezelfde kruising 104 km per uur over. Beiden zullen een acceptgiro van de CJIB ontvangen. Hardrijders zijn gewaarschuwd, de politie zet de controles op de snelheid door.

Leiden Aanhoudingen na aantreffen gestolen fiets De politie van Leiden controleerde op de Van der Lennepstraat een 19 jarige Leidenaar die op een fiets reed waarvan het framenummer was afgeplakt. Nader onderzoek leerde dat de fiets gestolen was. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongen had de fiets geleend van een 16 jarige Leidse. De 16 jarige en haar moeder, een 44 jarige Leidse, werden op het politiebureau uitgenodigd. Zij hebben aangegeven de fiets in de bosjes gevonden te hebben, het slot opengebroken te hebben en het framenummer afgeplakt. De vrouwen hadden kunnen weten dat de fiets mogelijk gestolen was. De politie maakt proces-verbaal op tegen zowel de gebruiker van de gestolen fiets als de twee vrouwen die fiets hebben weggenomen. De politie zet de controle op heling voort. Om het aantal fietsendiefstallen een halt toe te roepen is het belangrijk om ook op heling te controleren en de helers aan te pakken.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --