Hulpverleningsregio Haaglanden


Branden Den Haag en Delft

Den Haag - Delft 10 augustus 2007

Twee branden in woningen in Den Haag en Delft

Den Haag - Vanavond heeft rond kwart voor elf korte tijd brand gewoed in een woning aan de Loosduinsekade in Den Haag. Bij de brand raakte een vrouw gewond.

De brand in de keuken van de woning werd veroorzaakt door vlam in de pan. De vrouw was bezig met het bereiden van een maaltijd, waarbij de frituurpan vlam vatte. Haar eerste reactie was de pan op te tillen en deze naar buiten te brengen. Hierbij kreeg zij het brandende vet over zich heen. De vrouw liep brandwonden op aan handen en benen en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De keuken brandde deels uit terwijl de rest van de woning rook-en roetschade opliep. Het schadebedrag is onbekend.

Delft -. Vanavond heeft even na elf uur brand gewoed in een woning aan de Kurt Weillstraat in Delft. Bij de brand raakte niemand gewond.

Omwonenden meldden rookontwikkeling uit de flatwoning op de derde verdieping. Om in de woning te komen moest de voordeur worden geforceerd. De brand bleek te woeden in de keuken, tevens woonkamer. Door snel optreden kon deze brand worden geblust. In de woning bleek verder niemand aanwezig te zijn. Vanwege de rookontwikkeling werden zes boven- en ondergelegen woningen tijdelijk ontruimd. Enkele bewoners werden beneden in de hal opgevangen. Zij konden nadat de brand geblust was én hun woningen gecontroleerd waren op de aanwezigheid van koolmonoxide weer terugkeren naar hun woning.

De keuken en woonkamer brandde geheel uit terwijl de rest van de woning zware rook- en roetschade opliep. Deze is dan ook onbewoonbaar geworden. De schade bedraagt circa 100.000,- euro.

De oorzaak is vermoedelijk sluiting in een koelkast.