Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 10-08-2007

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond een 24-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor mishandeling van zijn Bossche vriendin. Hij is in de woning van zijn vriendin aangehouden, waar de mishandeling had plaatsgevonden. De man was onder invloed van alcohol.

Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Ook bedreigde hij één van de agenten.

De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt vechtersbazen aan

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 9 op 10 augustus vier Bosschenaren aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat. De vier (18, 19, 19 en 20 jaar) waren betrokken bij een vechtpartij die in de horecagelegenheid was ontstaan en zich vervolgens buiten had voortgezet. Eén van hen, de 18-jarige Bosschenaar had tevens een portier bedreigd. Allevier de vechtersbazen zijn ingesloten voor verhoor.

Politie pakt twee auto-inbrekers

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond twee auto-inbrekers, een 40-jarige Bossche vrouw en haar 24-jarige vriend uit Rosmalen aangehouden. Een getuige zag het duo op de Havendwarsstraat ruiten inslaan van een geparkeerde personenauto en waarschuwde de politie. Het is nog onduidelijk of er goederen uit de auto zijn weggenomen. Dit moet uit de aangifte blijken. Het verdachte duo werd even later op de Brugstraat aangehouden naar aanleiding van het opgegeven signalement. Ze zijn ingesloten voor verhoor op verdenking van vernieling van en (poging) diefstal uit de auto. Tevens bevonden ze zich op verboden terrein.

Tasjesdieven aangehouden

Rosmalen De politie heeft donderdagavond een 21-jarige man uit Vinkel en een 22-jarige man uit Geffen aangehouden in de woning van de Vinkelse verdachte. Omstreeks 18.00 uur hadden ze op de Graafsebaan in Rosmalen de handtas van een 75-jarige Rosmalense gestolen. Een getuige zag de diefstal en gaf aan de politie het kenteken door van de auto waarmee de verdachten wegreden. Zo kon het tweetal achterhaald worden. De auto is inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man in sloot door verdrinking om het leven gekomen

Berlicum De man die woensdagmiddag door een voorbijganger gevonden werd in een sloot aan de Westkant is overleden door verdrinking. Het slachtoffer betreft een 52-jarige inwoner van Berlicum. Er is geen sprake van een misdrijf.

Verdachte aangehouden na verlaten plaats ongeval

Zeeland De politie heeft donderdagavond een 21-jarige man uit Grave in zijn woning aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding die eerder had plaatsgevonden op de Kerkstraat te Zeeland. Een 59-jarige automobilist uit Herpen deed hiervan aangifte bij de politie. De Herpenaar wilde op de Kerkstraat (richting Peelweg) ter hoogte van het gemeentehuis linksaf slaan. De man uit Grave kwam achterop gereden waarbij hij tegen de achterzijde van zijn voorligger botste. Vervolgens verliet hij de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Naar aanleiding van het opgegeven kenteken en signalement is de verdachte even later thuis aangehouden en daarna ingesloten voor verhoor.

Rijden zonder rijbewijs

Oss De politie heeft in de nacht van 9 op 10 augustus een 21-jarige Ossenaar op de Ruwaardsingel aangehouden voor het besturen van een auto zonder geldig rijbewijs. Tevens had de man nog een boete open staan bij het CJIB. Tegen de Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Nistelrode - Donderdagavond heeft de politie in een bedrijfspand aan de Lindestraat te Nistelrode een hennepkwekerij opgerold met in totaal 525 hennepplanten. De stroom ten behoeve van deze kwekerij werd illegaal afgenomen. Essent zal hiervan aangifte doen. Naar de huurder van het pand wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Vrouw gewond na frontale aanrijding

Reek Donderdagmiddag is op de Oude Maasdijk te Reek een 19-jarige automobiliste uit Overlangel gewond geraakt bij een frontale aanrijding. De vrouw wilde ter hoogte van de kruising met de Steeg afslaan richting Overlangel en reed frontaal tegen een bestelauto aan die vanaf de Steeg wilde afslaan richting Velp. De bestuurder van de bestelauto, een 40 jarige man uit Velp bleef ongedeerd. De vrouw raakte gewond en moest door de brandweer uit het autowrak worden bevrijd. Ze is met pijnklachten aan nek, buik en benen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie verrichtte onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Automobilist met openstaande boetes aangehouden na aanrijding op A73

Cuijk De politie heeft vrijdagmorgen op de A73 bij Cuijk een 45-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden. De Duitser was achter het stuur in slaap gevallen, tegen de vangrail gebotst en vervolgens tegen een andere auto aangereden. De politie vermoedde dat de Duitser teveel alcohol genuttigd had, maar dit bleek niet het geval. Wel had de man nog diverse boetes open staan van in totaal 371,26 euro.