Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 10 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-08-2007

Onderzoek na vinden stoffelijk overschot

Purmerend, 10 augustus 2007

De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat in een woning aan het Brikhof het stoffelijk overschot van een 30-jarige man uit Hoorn werd aangetroffen. De politie werd donderdagmiddag om 16:22 uur gebeld dat er een dode man in de woning was. Omdat de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld en een misdrijf niet kon worden uitgesloten, heeft de politie in overleg met justitie sectie laten verrichten op het lichaam. Lopende dit onderzoek is een 31-jarige man, die zich ook in de woning bevond en de hulpdiensten alarmeerde, aangehouden en aangemerkt als verdachte. De verdachte staat niet ingeschreven op het betreffende adres, maar verblijft er wel tijdelijk. In de woning werd tevens een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft vrijdag sectie verricht op het stoffelijk overschot. Volgens het NFI is de 30-jarige man overleden vermoedelijk als gevolg van een combinatie van te veel drugs en alcohol. Sporen van een misdrijf zijn niet aangetroffen.

Gewond na schrikken van hond

Zaandijk, 9 augustus 2007, 13:15 uur

De politie werd donderdagmiddag gebeld dat een 79-jarige man uit Zaandijk met zijn snorfiets gewond was geraakt nadat hij was geschrokken van een plotseling overstekende hond. De man reed over de Lagedijk toen de hond overstak. De hond was ontsnapt uit een woning en zou door toeristen aan de overkant van de weg zijn geroepen. De bejaarde man schrok zo van de hond dat hij viel en vermoedelijk zijn heup brak. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De hond bleef ongedeerd.

Schuurbrand door gebrekkige installatie

Koog aan de Zaan, 10 augustus 2007, 01:00 uur

Forensische Opsporing van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar een schuurbrand donderdag nacht in Koog aan de Zaan. Om 01:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een buurman was wakker geworden van een knal, dat vermoedelijk het geluid was van een gesprongen ruit. Tot de komst van de brandweer probeerden omwonenden met tuinslangen het vuur te bedwingen. De schuur stond al in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde. De brandweer kon naastgelegen schuren redden, maar kon niet voorkomen dat er schade ontstond aan de buitenkant van de aangrenzende woningen. Er is onder meer een ruit gesprongen en een regenpijp verkleurd en vervormd. Het onderzoek van Forensische Opsporing wees uit dat de brand binnenin de schuur is onstaan door gebrekkige elektrische apparatuur.

Boot gestolen

Westzaan, 9 augustus 2007

Een 50-jarige Westzaner heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn visboot, buitenboordmotor en boottrailer. De boot stond geparkeerd op een trailer op het erf van zijn woning aan de Middel. De diefstal moet donderdagnacht hebben plaatsgevonden tussen 00:00-09.00 uur. Om de spullen te kunnen stelen heeft men ook de auto wat verplaatst. De trailer, met alles erop en eraan is meegenomen. Het gaat om een gele consoleboot van het merk With, met het bootnummer 13796. De buitenboordmotor is donkerpaars van kleur. De politie verzoekt eventuele getuigen te bellen met het wijkteam Assendelft, via 0900-8844.

Burenruzie

Wormerveer, 10 augustus 2007, 01:19 uur

De politie heeft een 24-jarige man uit Wormerveer aangehouden op verdenking van het vernielen van eigendommen van een 34-jarige buurtbewoonster. De vrouw belde tegen 01.30 uur de politie dat haar schutting werd vernield. Agenten ter plaatse zagen de schutting, een tuintafel en een bloembak in de sloot liggen. Ook lagen er planten op straat zonder pot; de aarde en potscherven lagen verspreid over straat. Agenten belden aan bij de verdachte. In eerste instantie werd niet opengedaan. Maar na hard bonken op de deur werd na 15 minuten de deur geopend door een medebewoner. Agenten doorzochten met toestemming de woning en vonden de verdachte die zich probeerde te verstoppen. Hij werd aangehouden en verklaarde op het bureau dat de hond van de buurvrouw zijn kat had gebeten. Het was niet de eerste keer dat de hond voor problemen zorgde. De vrouw had volgens hem erg laconiek gereageerd op het voorval en naarmate de avond vorderde was hij bozer en bozer geworden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 10-08-2007 16:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |