Politie Twente

Nagekomen persbericht politie Twente, 10 augustus

Derk van 't Spijker: 053 - 455 5588

Politie houdt snelheidsovertreders aan

Hengelo

Op vrijdag 10 augustus hield de politie om 11.00 uur twee snelheidsovertreders aan die reden op de A1 ter hoogte van Hengelo, in de richting van Duitsland. Het waren twee mannen van 40 en 28 jaar, beide met de Britse nationaliteit. Beide bestuurders kregen een boete van 1200 euro, die zij direct betaalden.

Vanuit de Hoek van Holland reden tien Porsches, een Lamborghini en een Ford GT met een behoorlijke snelheid richting Leipzig om daar een kijkje te nemen in de Porschefabrieken. Enkele van deze bestuurders werden op de A1 ter hoogte van Rijssen geconfronteerd met een politieauto en minderden daarom vaart. Twee motoragenten zagen drie snelheidsovertreders tussen Azelo en Buren. Op de A1, ter hoogte van Hengelo Noord werden snelheden gemeten van 200 kilometer per uur. Na correctie bleef hier nog 185 kilometer per uur van over. Twee snelheidsovertreders, rijdend in een Porsche en een Lamborghini konden door de politie staande worden gehouden. In opdracht van de Officier van Justitie moesten de beide bestuurders 1200 euro boete betalen. (07-103920)

Gebakken spons gevonden op hondenuitlaatplaats Enschede
De politie waarschuwt hondenbezitters alert te zijn en vraagt verdachte situaties door te geven.

Op vrijdag 10 augustus omstreeks 11.00 uur meldt een 43-jarige hondenbezitster dat zij voer met gif heeft gevonden op de hondenuitlaatplaats aan de Beneluxlaan. De ter plaatse gekomen dierenambulance constateert dat het gaat om gebakken spons. Omdat dit lijkt op een gebakken schnitzel waarschuwt de politie hondenbezitters alert te zijn op hun hond tijdens het uitlaten. Tevens vraagt zij contact op te nemen met de politie, als men personen ziet die "voer" of iets dergelijks op de hondenuitlaatplaats achterlaten. Verdachte situaties kunnen gemeld worden via 0900-8844. (07-103996)

---- --