Folkwoods maakt namen bekend voor de achtste editie

19.03.2007 / 08:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Beursgebouw eindhoven

Beursgebouw eindhoven

EINDHOVEN - De nieuwste editie van Folkwoods komt met rasse schreden dichterbij. Op 10, 11 en 12 augustus vindt het grootste openlucht folkfestival van Nederland voor de achtste keer plaats. Wel op een nieuwe plek: het prachtige, bosrijke Philips de Jonghpark met mooie grasvelden aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven. Een nieuwe locatie, maar gebleven is de uitgebreide lijst van nationale en internationale folkacts die gedurende drie dagen voor diverse optredens zullen zorgen.
Voor het eerst zal Folkwoods plaatsvinden in het Philips de Jonghpark. De organisatie is erg blij met deze locatie. Niet alleen omdat het een mooie omgeving betreft, ook omdat het zich aan de rand van het stadscentrum bevindt.
Niet alleen de locatie van Folkwoods is nieuw, ook is er dit keer speciale aandacht voor uitgebreide workshops. Zo zal singer-songwriter Thad Beckman niet alleen op Folkwoods optreden, maar ook een workshop verzorgen en besteden de leden van Navrang in de workshops aandacht aan de mondharp. Verder is er dit jaar extra aandacht voor de instrumentenmarkt, die dit jaar een stuk groter zal zijn. Het belangrijkste is natuurlijk het programma dat ook dit jaar weer boordevol staat met folkacts uit binnen en buitenland. Afsluitende act op zondagavond is de folkmetal groep Epica, waarvoor apart kaarten te krijgen zijn. Andere Nederlandse artiesten op het Folkwoods programma van zondag zijn The Watchman, Marike Jager en Lucky Fonz III. Laatstgenoemde won afgelopen jaar de Grote Prijs in de categorie singer-songwriter. Op vrijdag en zaterdag treden onder meer de groepen Aedo en Snakes In Exile uit Belgie op, uit Engeland komen de folkformaties Flook en PinknRuby en uit Bretagne komt de groep Gwezel. Uit Duitsland/Ierland onder meer Norland Wind en Malbrook. Vreemde eend in de bijt is Chris Chameleon. De zanger was ooit de frontman van de Zuid-Afrikaanse groep Boo! maar reist tegenwoordig solo langs de podia. Verder twee Hongaarse bands: Navrang met electro-folk en de feestband Besh o Drom.
Het kleinste van de drie podia is gedurende het weekend rookvrij en zal op zaterdag en zondag worden omgetoverd tot de voornaamste locatie van het folkbal, met dansinstructies en optredens van onder meer Travak.
Kaarten voor Folkwoods kosten in de voorverkoop 75 euro voor het gehele weekend, 10 euro voor de vrijdag en 35 euro per dag voor zowel de zaterdag als de zondag. Voor het concert van Epica op zondagavond (toegang mogelijk vanaf 20.00) zijn speciaal kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop à 18 euro.
Kijk voor meer informatie, kaartenen het volledige programma op www.folkwoods.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via Ticketservice en postkantoren.

Noot (