Ingezonden persbericht


Wateringen, 17 juni 2007

Waterpop 30 jaar
Westlands feest!

Op vrijdagavond 10 augustus viert het Waterpop Festival zijn 30-jarig bestaan. De jubileumavond in het Wateringse Hofpark staat in het teken van een groots Westlands feest, met optredens door en voor Westlanders. Want wat van dichtbij komt, is zeker zo lekker en swingend. Zo staan D!K, DJ Zwaardski en No Comment op de podia.

Wat in 1978 begon op een vrachtwagenaanhanger is uitgegroeid tot het gezelligste gratis festival van Nederland. Met 29 edities is het Waterpop Festival dan ook een begrip. Niet alleen in het Westland, maar ook ver daarbuiten. Sommige jaren trok het festival wel 25.000 bezoekers. Dit jaar viert Waterpop zijn dertigste editie. En hoewel het festival verschillende grote internationale acts heeft neergezet, is het toch gewoon Westlands gebleven. En daarom worden trouwe medewerkers en bezoekers, omwonenden en verder alle Westlanders van harte uitgenodigd voor een groots Westlands feest.

Swingen en zingen
Zaterdag 11 augustus wordt de dertigste editie van het festival gehouden, maar al op vrijdagavond 10 augustus vinden op de podia in het Wateringse Hofpark zeer uiteenlopende acts plaats. Allemaal optredens door en voor Westlanders. Zo kunnen bezoekers meeswingen met de Wateringse kinderdansgroep Dance Expression, meezingen met smartlappenkoor De Waterlanders, en meetrommelen met de beroemdste drummer van Nederland, Cesar Zuiderwijk (speciaal voor Rabobankleden). En wat te denken van de vetste band van Nederland: D!K! Als finaleband speelt No Comment de sterren van de hemel. Verder brengen muzikale kopstukken uit het Westland oude Waterpop-hits ten gehore, en toont een modeshow de geschiedenis van Waterpop-T-shirts. De presentatie is in handen van DJ Zwaardski. De aankleding en het theater wordt verzorgd door Illusions & De Zevensprong. Het Westlandse feest duurt van 19.00 tot 23.30 uur.

Schrijf een lied
Bij een jubileum hoort een verjaardagslied of ­gedicht. Waterpop nodigt een ieder die durft uit een lied of gedicht te schrijven. Wil jij het gezelligste gratis festival in het zonnetje zetten met een kort podiumoptreden (maximaal drie minuten)? Stuur je inzending dan naar jubileum@waterpop.nl.