Ingezonden persbericht


Een avontuur in de tuin van Jan Klaassen en Katrijn

Poppenkastvoorstelling in het Natuurmuseum Nijmegen

Wil je nog iets leuks doen in de zomervakantie? Dat kan! Als afsluiting van de vakantie komt poppentheatergroep de Kiekkast uit Enschede op vrijdag 10 augustus naar het Natuurmuseum Nijmegen. Ze spelen de kindervoorstelling 'Een avontuur in de tuin van Jan Klaassen en Katrijn'. Als Jan Klaassen en Katrijn in hun tuin met een karweitje bezig zijn, komen ze een wel heel vreemd zwart-wit gestreept dier tegen! Ze waarschuwen de politie. Er blijkt een dier uit de dierentuin ontsnapt te zijn! De directeur van de dierentuin looft een beloning uit. Ook Heks Eucalypta wil die beloning graag krijgen en gaat dan iets heel gemeens doen.

Wil je weten hoe het afloopt? Kom dan naar het museum! Neem je vriendjes en vriendinnetjes, pappa's en mamma's, opa's en oma's mee! Het belooft allemaal heel erg spannend te worden!

De voorstelling heeft als thema 'Gestipt en Gestreept' net als de gelijknamige kinderexpositie, die momenteel in het museum is te zien. Naast de poppen in de poppenkast wordt door acteurs ook levensecht voor de kast gespeeld. In 'De Kiekkast' is namelijk alles mogelijk en toveren is héél gewoon! De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Maar ook oudere kinderen zijn van harte welkom! Het optreden duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn 2 optredens om 13.30 uur en om 15.30 uur. Kinderen en volwassenen betalen ¤ 3,-. Vrienden van het museum betalen ¤ 2,-. Reserveren is verplicht. Wees er snel bij, want vol is vol.

Voor reserveringen of inlichtingen kan men contact opnemen met het Natuurmuseum, telefoon 024 - 3297070 of via info@natuurmuseum.nl.

Vanwege de voorstelling is het museum vrijdag 10 augustus gesloten voor overige bezoekers.

Zij worden aangeraden het museum een andere dag te bezoeken. Adres: Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.natuurmuseum.nl of www.dekiekkast.nl/.