GTI NV

GTI levert huzarenstuk bij verbouwing hoofdkantoor Akzo Nobel

Amsterdam, 24 juli 2007

Op vrijdag 10 augustus start Akzo Nobel met de verhuizing van haar hoofdkantoor van Arnhem naar één van de Stibbe torens: een kantoor uit 1990 aan de Zuidas van Amsterdam. Hoewel de beslissing tot verhuizing pas begin dit jaar door topman Hans Wijers werd bekend gemaakt, heeft het kantoorpand in recordtempo een ingrijpende metamorfose ondergaan waarbij het gebouw helemaal bij de tijd is gebracht.

Behalve door de omvang van het werk is vooral ook de korte doorlooptijd een huzarenstuk. In ruim vier maanden werden voor de veiligheid, comfort en gebruikersgemak van de toekomstige bewoners vele nieuwe voorzieningen toegevoegd. Op zo'n 6.000m² zijn werkzaamheden verricht voor extra koeling, meerdere pantry?s, extra douches en toiletten, nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallaties, toegangscontrolesystemen buiten en binnen en diverse elektrotechnische installaties. Samen met Akzo Nobel Technology & Engineering en Verwol, die de volledige verbouwing en afbouw van het kantoor realiseert, heeft GTI snelheid met zorgvuldigheid en perfectie weten te combineren.

---

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.

SUEZ Energy Services telt 66000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.