Gemeente Woerden


* Persberichten

Actief gemeentelijk horecabeleid

10 aug 2007
Horeca is een bindende factor in de Woerdense (binnen)stad. Het biedt veel mensen werk en speelt een wezenlijke rol bij het gezellig en sfeervol leven in onze gemeente. De horecasector kent ook een schaduwzijde, zoals geluidshinder en verstoring van de openbare orde. Dit wil de gemeente zoveel mogelijk voorkomen door een actief gemeentelijk horecabeleid.
Minder regels, eenvoudiger vergunning aanvragen De gemeente Woerden voert momenteel een Regelsnoeiplan uit. Dit plan richt zich op het terug dringen van het aantal regels, ofwel het snoeien van de regelgeving. Voor de horeca heeft dit als resultaat dat een groot aantal inrichtingen geen Horeca-exploitatievergunning meer hoeven aan te vragen, en de aanvraag van een nieuwe vergunning is vereenvoudigd.

Actualisering Drank- en Horecavergunningen
Verder is gemeente Woerden gestart het actualiseren van het vergunningenbestand van horeca-inrichtingen. Vergunningen van horecagelegenheden ouder dan 5 jaar worden gecontroleerd op actualiteit en volledigheid. Ook gaat de gemeente locaties actief bezoeken. Zowel commerciële inrichtingen, zoals cafés en restaurants, als paracommerciële instellingen, zoals verenigingen, kunnen een bezoek verwachten. De betrokken vergunninghouders zullen hierover binnenkort persoonlijk op de hoogte worden gebracht.

Meer informatie?
Kijk op:

* Nota horecabeleid Zie het origineel

* Horeca-bedrijf exploiteren (digitale balie)

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |