KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

9-8-2007

Europees Kampioenschap 29er 2007 in Zweden

door Paul Bekkering

In Gottskar, Zweden wordt op dit moment het Europees Kampioenschap 29er verzeild. Met een groot internationaal veld van 100 deelnemers zijn op 7 augustus jl. de kwalificatiewedstrijden begonnen. Van donderdag 9 augustus tot en met zaterdag 11 augustus wordt er gevaren in een gold-, silver- en bronze fleet.

Na twee dagen kwalificatiewedstrijden heeft het Welten Sailingteam, Annemiek Bekkering en Jeske Kisters, zich als het enige Nederlandse team geplaatst voor de goldfleet. De week inzeilen en optimaliseren van de nieuwe boot in Zweden heeft effect gehad.
Het CMM-29er Team, Jason Hoogendoorn en Kaj Bocker, moest helaas stoppen wegens een blessure van Kaj. Gelukkig is Sven Kisters (11 jaar) in kunnen vallen als bemanning, zolang het niet te hard waait.

De Skiff Teams hadden geen echte problemen. Alleen bij sommige ging de eerste dag niet helemaal zoals gewenst. Dan is het moeilijk om in twee dagen alsnog de goldfleet te halen. Het Team Noorddesign, Rixt Bijlsma en Mariette Bakker, die pas sinds kort samen zeilen, hebben in de voorbereiding blessures gehad zodat er helaas nog niet uitkomt wat verwacht wordt.

De eerste finaledag, donderdag 9 augustus, moest er gewacht worden op wind. Dit in tegenstelling tot het Jeugd WK Laser Radial in
Scheveningen waar het te hard waaide. Gelukkig kon er in de loop van de middag toch nog gestart worden, weliswaar met lastige draaiende winden en daardoor wisselende uitslagen.

De goldfleet heeft 4 wedstrijden en de andere fleets 2 wedstrijden. Met nog twee dagen te gaan, moeten de Nederlandse teams zich nog kunnen verbeteren.

De stand nu:
Gold:
Annemiek Bekkering/Jeske Kisters 15
Silver:
Mark Walraven/Sibren Schiltkamp 14
Sicco en Taco Dommerholt 26
Sander en Thijn Mertens 27

Bronze:
Ted Bakker/Iskander Pels Rijcken 9
Jason Hoogendoorn/Sven Kisters 11
Max Mertens/Warja Nijdam 30
Rixt Bijlsma/Mariette Bakker 35

Internetadres: www.29er2007ec.onsala.org