Stork Groep NV

Aanbevolen bod in contanten van EUR 47 per aandeel voor alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen Stork

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Stork N.V. en London Acquisition B.V. ingevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer 1995. Niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

Onder verwijzing naar de persberichten van 19 juni 2007, 26 juni 2007 en 25 juli 2007, kondigen Stork N.V. ("Stork" of de "Onderneming") en London Acquisition B.V. ("London Acquisition"of de "Bieder"), een houdstermaatschappij gecontroleerd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door of zijn gelieerd aan Candover , maken gezamenlijk bekend dat de Bieder een aanbevolen openbaar bod uitbrengt op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het aandelenkapitaal van Stork (de "Aandelen"). Verwezen wordt naar de advertentie die in de Officiële Prijscourant en het NRC Handelsblad wordt gepubliceerd.

Het Bod is onder voorbehoud van de voorwaarden en conform de bepalingen en restricties vervat in het biedingsbericht gedateerd 10 augustus 2007 ("Biedingsbericht"). De verkrijgbaarheid van het Biedingsbericht is verderop uiteengezet.

Candover betekent Candover Investments plc en/of een of meerdere van haar dochtervennootschappen, waaronder Candover Partners Limited als Manager van het Candover 2005 Fund.

Kernpunten


* Het Bod is een bod in contanten op alle Aandelen tegen een biedprijs van EUR 47 ex dividend per gewoon aandeel ;


* De aanmeldingstermijn begint op 13 augustus om 10:00 uur CET en zal op 4 september om 15:00 uur CET aflopen;


* Stork zal een BAVA bijeenroepen op 27 augustus 2007 waar het Bod zal worden toegelicht;


* De Raad van Commissarissen, inclusief de extra Commissarissen, en de Raad van Bestuur steunen het Bod volledig en unaniem en bevelen het unaniem aan;


* Stork's aandeelhouders Centaurus en Paulson hebben onherroepelijk toegezegd de door hen gehouden Aandelen, die ongeveer 33% van het geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van Stork vertegenwoordigen, te zullen aanmelden onder dezelfde bepalingen en voorwaarden zoals beschreven in het Biedingsbericht;


* Een voorwaarde voor het Bod is dat tenminste 80% van de aandelen wordt aangemeld. Dit aantal kan door de Bieder eenzijdig worden verlaagd tot 65%. Een verdere verlaging tot 51% is mogelijk met de toestemming van Stork;


* De Bieder steunt de strategie van de Raad van Bestuur die de drie bedrijfsonderdelen autonoom en door selectieve acquisities wil laten groeien;


* Het Bod zal naar verwachting zorgdragen voor een meer stabiele omgeving voor Stork, haar medewerkers en haar klanten;


* De ondernemingsraad van Stork heeft positief advies gegeven over het Bod en de financiering hiervan;


* Alle bestaande rechten van de medewerkers zullen worden gerespecteerd door de Bieder. Er zullen, als direct gevolg van het Bod, geen directe negatieve consequenties zijn voor de werkgelegenheid bij de Stork Groep.

Het Bod is ex dividend, hetgeen tot uitdrukking brengt dat Stork N.V. het dividend over 2006 reeds heeft betaald en voorts dat Stork N.V. geen dividend of andere uitkeringen met betrekking tot haar aandelen zal doen voordat het openbaar bod is afgerond.

Klik op onderstaande PDF voor het volledige Persbericht

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14