Ingezonden persbericht


(pic)

PERSBERICHT

Vertrouwen in Amerikaanse
huursector neemt toe

DEN HAAG/TAMPA - Euro American Investors constateert een groeiende vraag in de huursector in de Verenigde Staten. Het project Grandeville at Cascade Lake in Rochester, Minnesota, heeft kort na oplevering al een bezettingsgraad van meer dan 77% bereikt.

Grandeville at Cascade Lake is één van de ontwikkelingsprojecten in de huursector van Euro American Investors. Het complex omvat in totaal 276 huurwoningen en werd onlangs opgeleverd. Al direct na de realisering van de eerste van de in totaal 45 appartementsgebouwen bleek de grote belangstelling voor het huren van een appartement in Grandeville at Cascade Lake. Dit is geheel in lijn met de visie van Euro American Investors, dat voor Amerikanen op dit moment huren aantrekkelijker is dan kopen. De ambitie om te kopen is momenteel laag in verband met de gestegen prijzen, stelt algemeen directeur Herman Bessem vast: 'Die visie dragen wij al enige tijd uit. De snelheid waarmee de appartementen in Grandeville at Cascade Lake worden verhuurd, is daarvan het beste bewijs.'

In verband met de succesvolle verhuur heeft zich inmiddels een potentiele koper gemeld voor het totale complex.

Euro American Investors, dat de acquisitie en ontwikkeling van Amerikaanse beleggingsprojecten coördineert vanuit het eigen kantoor in Tampa, heeft momenteel zeven projecten in de huursector in portefeuille. Daarvan worden twee naar verwachting nog dit jaar verkocht aan een grote investeerder.

Binnenkort start de ontwikkeling van een nieuw project, Legends at Vance Jackson in San Antonio, Texas. Herman Bessem: 'Qua locatie, regionale situatie en uitvoering is dit project vergelijkbaar met onder meer Grandeville at Cascade Lake. Uiteraard betreft het huurappartementen in een regio met een gezonde, groeiende economie. Ook hier is dus de markt voor huurwoningen bijzonder goed.'

Legends at Vance Jackson wordt een complex met in totaal 400 huurappartementen. De vraag naar dit type appartementen komt vooral van de zogenaamde echo-boomers, de kinderen van de naoorlogse babyboomgeneratie. De kosten voor een eigen woning liggen in de VS momenteel 30% hoger in vergelijking met huren. Met name deze groep zal de komende jaren de druk op de huursector opvoeren.

------------------

Over Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa en Düsseldorf, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 27 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld.

-----------------



Ingezonden persbericht