Vastned


Persbericht

VastNed Retail en Fortis Vastgoed Ontwikkeling sluiten overeenkomsten diverse prominente winkellocaties

Rotterdam, 10 augustus 2007 - Het pan-Europese winkelvastgoed-beleggingsfonds VastNed Retail en Fortis Vastgoed Ontwikkeling zijn recent een drietal overeenkomsten aangegaan. De overeenkomsten hebben betrekking op de verwerving van de binnenstedelijke ontwikkeling aan het Wisselplein te Lelystad en het wijkwinkelcentrum Hoogambacht te Hendrik-Ido- Ambacht. VastNed Retail koopt deze retailontwikkelingen van Fortis Vastgoed Ontwikkeling. Fortis Vastgoed Ontwikkeling heeft een koopoptie genomen op diverse winkelpanden aan het Osdorpplein te Amsterdam, een bezit van VastNed Retail.

Beide partijen zijn erg tevreden over de transacties. Fortis Vastgoed Ontwikkeling zal met de koop van diverse prominente winkellocaties haar ontwikkelingsportefeuille wederom kunnen uitbreiden. VastNed Retail verjongt en verbetert met de aankopen haar Nederlandse retailportefeuille. Hans Pars, Chief Investment Officer van VastNed Retail: "Deze op moderne leest geschoeide retailformules passen goed in onze strategie om een stabiele groei en een aantrekkelijk rendement voor onze aandeelhouders te realiseren."

Prominente retaillocaties
De aankopen van VastNed Retail betreffen het winkelcentrum "Hoogambacht" te Hendrik-Ido-Ambacht in de nieuwbouwwijk De Volgerlanden en het aan het Wisselplein gelegen object in het centrum van Lelystad. De ontwikkeling in Lelystad bestaat uit een aantal op A1-locaties gelegen winkels en een drietal grootschalige winkels die in het aanpalende A2-winkelgebied zijn gelegen. De oplevering van beide locaties zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2009 en onder voorwaarde van een door de projectontwikkelaar te realiseren voorverhuurpercentage van 70%. De verhuurbare oppervlakte van de beide retaillocaties beslaat in totaal maar liefst 15.595 m². De verkoopprijzen voor de beide projecten gezamenlijk zullen naar verwachting circa 44 miljoen bedragen en zijn daarmee, net als de aanvangsrendementen, marktconform.

Gert-Jan Veldkamp, Directeur Commercieel Vastgoed van Vastgoed Fortis Vastgoed Ontwikkeling:

"De retaillocaties heeft VastNed onder aantrekkelijke voorwaarden verkregen. Uiteraard zijn wij ook zeer content met de koopoptie op een aantal prominente winkellocaties aan het Osdorpplein te Amsterdam. De winkelpanden zijn strategisch gelegen en geschikt voor toekomstige herontwikkeling. Naast een strategische ligging is dit gebied voor ons ook interessant vanwege de samenwerking met de gemeente voor het gebied Centrum Amsterdam Nieuw-West. Voor afronding van deze transacties wachten wij echter nog op de goedkeuring van het investeringscomité. Half september zal hier uitspraak over worden gedaan."

Over VastNed:
VastNed Retail belegt in individuele winkelobjecten, winkelcentra en grootschalige detailhandelsvestigingen gelegen op goede en toplocaties in haar kernlanden: Nederland, Spanje, Frankrijk en België alsmede in de groeimarkt Turkije. Het belegd vermogen bedroeg per 30 juni 2007:
1.818,8 miljoen. Meer informatie is beschikbaar op www.vastned.nl

Over Fortis Vastgoed Ontwikkeling:
Fortis Vastgoed Ontwikkeling is een professionele, slagvaardige en betrouwbare vastgoedontwikkelaar. Wij verdiepen ons in de markt en de lokale situaties met oog voor lange termijn perspectieven. Onze formules zijn aansprekend voor zowel de belegger die rendement als hoogste goed ziet, alsook de gebruiker die wij pasklare huisvesting bieden. Wij zoeken voor iedere specifieke situatie een oplossing die aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen en de leefbaarheid van de omgeving vergroot. Meer informatie is beschikbaar op www.fortisvastgoed.nl

Fortis Vastgoed Ontwikkeling maakt deel uit van Fortis Verzekeringen Nederland. Fortis Verzekeringen Nederland N.V. omvat de Nederlandse verzekeraars van Fortis te weten, Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche, Falcon Leven en Fortis ASR. Met een gemiddeld marktaandeel van ruim 10% is deze groep de derde verzekeraar van Nederland.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,2 miljard (31/07/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com


Noot voor de redactie,