Politie Haaglanden

Extra persberichten 9 augustus

Den Haag, 10-08-2007

Politie neemt illegale bootlegs in beslag
Politie Haaglanden en medewerkers van Stichting BREIN controleerden woensdag 8 augustus een muziekwinkel in de binnenstad van Den Haag. BREIN had eerder vastgesteld dat in de winkel vermoedelijk illegale cd's en dvd's werden aangeboden.
Tijdens de controle werden 338 illegale cd's en dvd's aangetroffen. Dit betrof hoofdzakelijk zogenaamde bootlegs. Die bevatten meestal illegale live-opnames van concerten, maar ook niet-uitgebrachte studio-opnames of ongeautoriseerde remixen. De eigenaar van de winkel heeft een uitgebreide verklaring afgelegd. Hij kreeg een proces-verbaal en de voorraad illegale muziekdragers werd in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag liep woensdag 8 augustus letsel op toen hij om 01.25 uur overvallen werd. Twee mannen benaderden hem toen hij op een bruggetje op de Hooftskade liep. Eén van de daders, een jongeman van 17-20 jaar, ongeveer 1.60 lang, donker haar in een zogenaamde 'bob-lijn' en een donker getinte huid, greep de jongen bij de keel en deelde klappen in zijn gezicht uit. De tweede dader is ongeveer 10 cm kleiner, heeft lang haar met een baard. De daders name de telefoon af van de jongen en rukten de ketting kapot. (Her-)kent u deze jongens, heeft u iets gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen met het oplossen van deze zaak? Neemt u dan contact op met het politiebureau Hoefkade. U kunt ze bereiken via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.