Ingezonden persbericht


Persbericht:

Expositie Djoius Djeurnies - Collages, Sfeerfoto's en Klank bij Saltro in Utrecht.

Vanaf vrijdag 24 augustus tot donderdag 18 oktober 2007 exposeren Irene Pool en Paul Jonker, collages en foto's in de expositieruimte van het gebouw van Saltro aan de Mississippidreef 83 in Utrecht. Deze bijzondere duo-expositie, onder de naam Djoius Djeurnies, wordt tijdens de officiële opening op 30 augustus 2007 verrijkt met een klank-lig-concert. Deze unieke Kunst-en-Klank-formule is al vaker met veel succes ontvangen.

Irene Pool is beeldend kunstenaar en klankhealer. Ze noemt zichzelf vertaalster van frequenties. Haar collages zijn gebaseerd op de talloze reizen die ze maakte en haar ontmoetingen met "Tribal People", hun rijke cultuur, tradities en kunstvormen. In haar kunstwerken vindt een herschepping en nieuwe ordening plaats van de bestaande wereld, naar een wereld vol verwondering en natuurlijke schoonheid. Irene is levenskunstenares, die haar hart volgt. Ze geeft dat op unieke wijze vorm. Ze werkt ruim vijftien jaar met kunst, klank, integrale geneeskunde en bewustwording. Haar collages vallen onder de vleugel Art Journeys. Het zijn meditatieve landschappen om letterlijk bij stil te staan.

Paul Jonker fotografeert vanaf zijn achtste jaar. In zijn werken is de sfeer en de beleving van het moment zichtbaar. De schijnbaar alledaagse werkelijkheid verbeeld in een nieuwe en unieke beleving. De foto's worden tentoongesteld onder de naam Guide-Lines, letterlijk vertaald richtlijnen, waarmee de toeschouwer wordt uitgenodigd zijn of haar werkelijkheid en daarmee zichzelf telkens weer te ontdekken.

De 'officiële' opening van de expositie is op donderdag 30 augustus 2007. Belangstellenden zijn dan van harte welkom vanaf 19.30 uur. Tevens is de expositie van maandag tot en met vrijdag te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich daarvoor melden bij de receptie aan de Mississippidreef 83 te Utrecht.

Het programma tijdens de expositie sluit onmiskenbaar aan bij de kleurrijke persoonlijkheid van de kunstenaars. Kunst en Klank komen tijdens de expositie samen. Op donderdag 30 augustus is de opening van de expositie om 19.30 uur. Voorafgaand aan de opening is er vanaf 17.00 uur een klankconcert temidden van de kunstwerken uitgevoerd door The Sound of Silence. Een tweede klankconcert vindt plaats op donderdag 27 september om 20.00 uur. Beide concerten zijn uitsluitend toegankelijk voor diegenen die hebben gereserveerd. Na afloop zijn de geëxposeerde werken te bezichtigen.

Het concert is een klank-lig-concert. Een unieke en ontspannende ervaring. Matrasjes en kussentjes zijn aanwezig, een lichte deken wordt door de deelnemers zelf meegenomen. Het concert duurt circa 90 minuten. Na afloop wordt thee geserveerd en is er gelegenheid om even na te praten en de expositie met andere ogen te beschouwen. De kosten voor het concert bedragen ¤ 20, - p.p. Reserveren is noodzakelijk en kan bij Irene Pool, per e-mail info@thesoundofsilence.nl of telefonisch via 06-22414063.

Meer info:
Over klankconcerten: www.thesoundofsilence.nl Irene Pool: www.artjouneys.nl Paul Jonker: www.paultm.nl Saltro: www.saltro.nl