Ingezonden persbericht


Wateringen, 3 mei 2007

Veel te zien op Waterpop

Na al eerder bekend gemaakt te hebben dat El Pino and the Volunteers, Matik en Green Hornet op 11 augustus naar het Hofpark in Wateringen zullen komen, heeft Waterpop weer drie mooie namen. En met deze drie bands maken zij wederom hun reputatie waar dat er voor ieder wat te beleven valt op dit gratis toegankelijke festival. Te zien zullen zijn de nieuwe Nederlandse Britpop sensatie Moke, de psychedelica/stonerock van Astrosoniq (NL) en ruwe authentieke Roma Zigeuner muziek gecombineerd met ultra dansbare ska van Antwerp Ska Gyspsy Orchestra, zoals de naam doet vermoeden, uit België.

Beluister het debuutalbum
van Moke; Shorland en je hoort een vette productie die klinkt als een Britse klok plus een tiental nummers waarmee je de concurrentie internationaal zonder pardon kunt aangaan. Niet voor niks speelde Moke op verzoek van hun held en stijlicoon zelf reeds in het voorprogramma van 'the Modfather' Paul Weller in diens eigen Londen. Het is snel gegaan met de band Moke. Een paar maanden geleden had nog vrijwel niemand van ze gehoord, inmiddels zijn ze een succesvol optreden op London Calling verder, loopt hun debuutalbum Shorland als een trein, wordt de single 'Last Chance' als Champions League lied door Studio Sport gebruikt en staat een clubtour gepland. Het feit dat de beroemde Britse zanger Paul Weller fan is, heeft de band geen windeieren gelegd. Moke wordt gezien als de nieuwe Nederlandse sensatie die niet alleen in Nederland de zalen en festivals plat zal gaan spelen. Waterpop is dan ook trots dat Moke op 11 augustus in het Hofpark te verwelkomen. Het zou mooi zijn als hun grootste fan komt kijken.

Astrosoniq staat meer bekend om de stevige psychedelische, stonerock. De band uit Oss bestaat reeds sinds 1999. Geïnspireerd door legendarische rock bands zoals Black Sabbath, Led Zeppelin, Thin Lizzy en Kiss hebben ze een hele schare fans achter zich. Astrosoniq is een veelzijdige band die buiten het hokje van hun eigen genre durft te treden. Ze schuwen bijvoorbeeld niet om jazzy invloeden aan hun muziek toe te voegen. Doordat de band speelt met twee synthesizers, wordt de muziek ook wel
getypeerd als space-stonerock. Er zijn echter ook duidelijk rock&roll-invloeden hoorbaar.

Uit België komt Antwerp Ska Gypsy Orchestra, eerder dit jaar nog te bewonderen op Eurosonic in Groningen. Wie zal hier stil op kunnen blijven staan? De naam alleen al doet vermoeden dat dit een feest gaat worden. Het concept van deze band is om de pure, rauwe energie van authentieke Roma Zigeuner muziek te combineren met aanstekelijke ska-ritmes. De bonte mix van jonge migranten, woonachtig in Antwerpen en Kosovaarse zigeuners laat je op geheel eigen wijze kennismaken met de Oost-europese muziekcultuur. Kortom, uit je dak op Waterpop met gipsy-ska, balkansound, polkapunk en andere
dansbare Oost-Europese crossovermuziek, die de wereld in hoog tempo verovert.

Waterpop viert in 2007 de 30e editie! Het gratis toegankelijke festival is voor deze gelegenheid op twee dagen: vrijdag(avond) 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals dat 29 keer eerder is gedaan: van 13.00 tot 23.00 uur live muziek, de festival markt,theateracts en verschillende kinderactiviteiten in het Hofpark te Wateringen tegenover de monumentale molen. Op vrijdagavond 10 augustus een extra feest, de details voor dit spetterende jubileumfeest worden begin juni bekend gemaakt.



Ingezonden persbericht