Marktplaats


Marktplaats.nl vergroot huizenaanbod aanzienlijk Driejarige samenwerking LMV en Marktplaats.nl beklonken

Emmeloord, 9 augustus 2007 - Marktplaats.nl heeft met de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) een overeenkomst bereikt. De komende drie jaar plaatst de LMV al haar koopwoningen door op Marktplaats.nl. Al eerder sloot de grootste advertentiesite van Nederland samenwerkingsverbanden met onder meer brancheorganisatie VBO Makelaar, Housenet, Realworks, Nieuwbouwwoningen en Yes-co. Hierdoor is het aanbod in de groep `Woningen te Koop' op Marktplaats.nl het afgelopen jaar vertienvoudigd naar ruim 45.000 advertenties.

Het internet heeft de huizenmarkt de afgelopen jaren transparanter gemaakt. Huizenaanbieders en -zoekers zetten daarom steeds vaker meerdere kanalen in bij de verkoop en/of aanschaf van een woning. Het is voor zowel de makelaar als consument belangrijk de woning bij een zo groot mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen. Marktplaats.nl is hier, met een bereik van 53% en een koopgericht publiek, een slimme, eenvoudige en goedkope mogelijkheid voor. De groei in populariteit van de huizengroep het afgelopen jaar, vertienvoudiging van het aanbod in deze periode, toont dat de Marktplaats-gebruikers dit ook zien.

"De samenwerking met LMV is er één in een reeks van initiatieven over de afgelopen maanden met als doel ons aanbod in het huizensegment aanzienlijk te verbreden", vertelt Oscar Diele, marketing directeur Marktplaats.nl en eBay.nl. "Deze woningen, in combinatie met het grootste aanbod van particulieren die hun huis rechtstreeks via Marktplaats.nl willen verkopen, maakt ons tot een significante speler in de huizenmarkt. We bieden voor ieder wat wils, zonder hierbij gegevens van andere sites te verzamelen via een webrobot."

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 185.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.