Politie Amsterdam-Amstelland



Update: Identiteit verdachte dodelijke steekpartij bekend ; foto getoond in speciale opsporingsbericht AT5 / Amsterdam-Amstelland (10/08/07)

Naar aanleiding van een overval op een avondwinkel in Amstelveen waarbij een 62-jarige medewerker werd neergestoken en later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed is de identiteit van een van de verdachten vastgesteld.

Het gaat om een 16-jarige jongen, die wordt verdacht betrokken te zijn bij de dodelijke steekpartij.

Tijdens een speciaal opsporingsbericht dat in ieder geval vanaf 20.30 uur en mogelijk al eerder te zien is bij de Amsterdamse tv-zender AT5 wordt de foto van de verdachte getoond.

De vraag aan het publiek is wie weet waar deze 16-jarige jongen zich bevindt of verblijft. Indien u informatie heeft over de verblijfplaats van de verdachte of hem ziet neem dan onmiddellijk contact op met de politie. Onderneem zelf geen actie aangezien de verdachte als gevaarlijk wordt bestempeld. Het advies aan de verdachte en de medeverdachte is, in verband met hun eigen veiligheid, om zichzelf aan te geven bij de politie.

Hieronder het persbericht van vrijdagochtend 10 augustus 2007: Personeelslid avondwinkel doodgestoken / Amstelveen Donderdagavond 9 augustus rond elf uur raakte op de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen een 62-jarige medewerker van een avondwinkel zwaargewond bij een overval c.q. poging daartoe. Het slachtoffer, dat vermoedelijk met een mes is gestoken, is in het begin van de nacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Bij dit misdrijf zijn vermoedelijk twee mannen betrokken die op een scooter het Amsterdamse Bos in zijn gevlucht. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid hebben de zaak in behandeling. Forensisch specialisten hebben een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

Het rechercheteam is op zoek naar getuigen met wie zij nog geen contact hebben gehad en naar mensen die informatie hebben over dit ernstige misdrijf. Het team is te bereiken via telefoonnummer 020-5592400.