Agfa-Gevaert Group

Agfa-Gevaert kondigt veranderingen in HealthCare management aan Press release _ Mortsel, België _
August 10, 2007, 17:45
In het licht van de resultaten van het tweede kwartaal van HealthCare, heeft de Raad van Bestuur van Agfa-Gevaert beslist om de samenwerking met Philippe Houssiau, President Agfa HealthCare, stop te zetten met onmiddellijke ingang. Carl Verstraelen werd aangeworven als Vice President Finance and Controlling.

Een executive search procedure voor de vervanging van Philippe Houssiau werd opgestart en zal interne en externe kandidaten in overweging nemen. Om de continuïteit te garanderen zullen Andrea Fiumicelli, Executive Vice President IT Solutions, en Luc Thijs, Executive Vice President Imaging, aan het Directiecomité van de Groep rapporteren. Zij zullen zich vooral concentreren op zowel de groei van de activiteiten als op het verbeteren van de operationele resultaten.

Bovendien zal het HealthCare management team versterkt worden door de aanstelling van Carl Verstraelen als Vice President Finance and Controlling. Hij zal functioneel rapporteren aan de Chief Financial Officer van de Groep tot aan de geplande splitsing van het bedrijf. Het is de bedoeling dat hij na de splitsing wordt voorgedragen voor het mandaat van Chief Financial Officer (CFO) binnen het Directiecomité van Agfa HealthCare. Carl Verstraelen is een handelsingenieur en heeft een uitgebreide financiële en operationele achtergrond. Hij heeft als Chief Financial Officer gewerkt voor verschillende bedrijven, waaronder Lhoist en Amylum.

Agfa heeft in de laatste jaren heel veel geïnvesteerd in de HealthCare activiteiten. De product portfolio is nu compleet en de digitale oplossingen zoals CR (Computed Radiography), PACS (Picture Archiving and Communication System) en Enterprise IT groeien snel. Het HealthCare management team heeft het mandaat gekregen om deze succesvolle strategie verder te implementeren en aldus ziekenhuizen te ondersteunen bij de overgang van analoog naar digitaal en IT oplossingen aan te bieden die de medische zorg verbeteren en gezondheidsuitgaven betaalbaar maken. Tegelijkertijd garanderen de toegewijde en geëngageerde medewerkers een hoog niveau van klantentevredenheid. De Raad van Bestuur is er van overtuigd dat al deze elementen, samen met een verbetering op operationeel vlak, de rendabiliteit van HealthCare op korte termijn terug in lijn met de doelstellingen zal brengen.

Katia Waegemans
Director Corporate Communication
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel:+32 (0) 3 444 7124
fax:+32 (0) 3 444 4485
katia.waegemans@agfa.com

© 2007 Agfa-Gevaert Group. All rights reserved.

Last updated on 10 August 2007.