Ingezonden persbericht


Wateringen, 20 mei 2007

ALICE in finale Waterproof


12 bands strijden om een plek op Waterpop. De band die het meest Waterproof is gebleken opent waterpop op 11 augustus 2007. Een van deze kanshebbers is de band ALICE. Zij wonnen met overtuiging, zaterdag 19 mei de tweede voorronde in Nederland 3 te Wateringen.

Alice speelt een mengeling van jazz en pop en deze stijlen weten de jonge twintigers bijzonder overtuigend neer te zetten. De jury roemde de zangeres, de muzikaliteit en de aandacht die ze aan de show gegeven hebben. Mindscan tapte uit een ander vat. De band bestaande uit twee mannen en twee vrouwen gingen na het eerste startschot vol in de aanval met hun mengeling van allerlei metal stijlen met de bedoeling iedere bezoeker in Nederland 3 te raken. Mindscan is ontzettend energiek, waarbij alle bandleden het onderste uit de kan halen in het 45 minuten durend optreden. Het geheel had wat strakker gekund, waardoor punten zijn blijven liggen. Bij Syzygy ging het er anders aan toe. De gitaarrock kwam langzaam op gang. Het leek er dan ook op dat Syzygy het hoofd er niet helemaal bij haden hadden ze in tegenstelling tot de twee vorige acts moeite om het publiek erbij te betrekken. Het laatste nummer, een cover, werd overigens zeer overtuigend gespeeld wat een groot deel van de set weer goed maakte en het publiek in beweging zette.

Of Waterpop dit jaar wordt geopend met de zwoele klanken van de pop/jazz van Alice zal de finale van 23 juni uitwijzen. Zij nemen het dan in ieder geval op tegen de winnaar van verleden week The Defpenalty en de winnaar van de volgende Waterproof voorronde van 2 juni. In deze voorronde zullen EON, Electric Sunset en Lap of Time te zien zijn in Nederland 3, Lange Spruit te Wateringen, aanvang 21.30 uur. Na deze voorronde volgt er nog een op 9 juni, vier bands zullen uiteindelijk strijden om een plek op Waterpop.

Waterpop viert in 2007 de 30e editie! Het gratis toegankelijke festival is voor deze gelegenheid op twee dagen: vrijdag(avond) 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals dat 29 keer eerder is gedaan: van 13.00 tot 23.00 uur live muziek, de festival markt,theateracts en verschillende kinderactiviteiten in het Hofpark te Wateringen tegenover de monumentale molen. Op vrijdagavond 10 augustus een extra feest, de details voor dit spetterende jubileumfeest worden begin juni bekend gemaakt.