Gemeente Beek


Open Dag Boerenparktochten

een nostalgische carréboerderij opent haar poorten

in en rond het boerenbedrijf Cals te Sweikhuizen op zaterdagmiddag 11 augustus 2007.

Open Dag Boerenparktochten

Op zaterdagmiddag 11 augustus a.s. is iedereen van harte welkom op de Open Dag Boerenparktochten. Dit vindt plaats op het boerenbedrijf Cals, Bergstraat 2 te Sweikhuizen.

Tussen 13.00 en 17.00 uur opent de carréboerderij Cals haar poorten voor alle belangstellenden.
Iedereen kan dan een kijkje nemen op de nostalgische binnenplaats, in de stallen, de schuur en de weilanden met veel antiek en curiosa. Zo kan jong en oude kennis maken met het reilen en zeilen op een gemengd boerenbedrijf.
Ook zullen de overige boerenbedrijven die deelnemen aan de Boerenparktochten zich hier presenteren. Bij al deze boerderijen kunt u, na afspraak en in groepsverband, terecht voor een excursie. Verder demonstreert een imker de bijenproductie en kunt u leren hoe de mooiste papieren en wollen kunstwerkjes zijn te maken. Er zijn ook allerlei speciale activiteiten voor de kinderen zoals touwvlechten, kleuren, knutselen, hoefijzers werpen en zaklopen. Op verschillende plaatsen kunt u gezellig genieten van heerlijke drankjes en enkele versnaperingen.
Er is parkeergelegenheid in het weiland naast de boerenhoeve. Dit is aangegeven met bordjes. De toegang is gratis.

Boerenparktochten is een initiatief van de LLTB en wordt mede gefinancierd door het LNV, provincie Limburg, Landschapspark De Graven en het Centrum NME-WM.