Ingezonden persbericht


Persbericht:


1e editie Fluff Market in den haag

Zaterdag 11 augustus in de Comme Des Garçons Guerrilla Store Ongeveer 20 ontwerpers, illustratoren en kunstenaars verkopen in relaxte sfeer hun spullen.

Fluff Market, het idee:
Tijdens een bezoek aan Los Angeles voor mijn werk stuitte ik op het fenomeen "Felt Club". Een groep jonge kunstenaars, vormgevers en ontwerpers, verenigd in een lege club op zondag middag, die hun "huisvlijt" aan het verkopen waren. Dit varieerde van knuffels en tassen tot koekjes en zeefdrukjes. Een lekker sfeertje, leuke mensen en een welbestede zondagmiddag. In het vliegtuig terug naar Nederland zat ik al plannen te maken!

Naast Feltclub bestaan er in de U.S. meer van dit soort creative markten, en ook in ander grote wereldsteden is het een succes. Zo heeft Tokio zijn Design Festa uit Japan. Op internet heb je Etsy. Dé plek voor creatieve uitlatingen, om te kopen en verkopen. Dit miste ik in Nederland, en dan zit er niets anders op dan het zelf te organiseren.

Met de komst van de Comme Des Garçons Guerrilla Store, werd het allemaal concreet. Hier zal de eerste Fluff Market op 11 Augustus 2007 gaan plaats vinden.

Wie doen er mee?
Een twintigtal deelnemers mogen op hun vierkante meters laten zien wat ze maken. Op www.fluffmarket.nl is te zien wat zij nog meer doen.

Waar en hoe laat?
De Comme Des Garçons Guerrilla Store bevind zich achter de Caballero Fabriek, in het Ketelhuis. Een indrukwekkende industriële ruimte aan het water. Museum Catering verzorgt hapjes en drankjes. Kijk op www.fluffmarket.nl voor de routebeschrijving. Wie zitten er achter?

Ik ben Elouise van Gestel. Ontwerper bij HEMA en liefhebber van mooie dingen! Website is gemaakt door Jeroen Visser en Bas van der Noordt en gehost door Dreamsolution Fluff Market word mede mogelijk gemaakt door Comme Des Garçons Guerrilla Store