TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 09-08-2007

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 11 augustus

Radio 1 - 11.04 uur

JO HERMANNS HOOFDGAST IN TROS KAMERBREED

Voor het eerst heeft het kabinet heeft gekozen voor een aparte minister voor Jeugd- en Gezinszaken, André Rouvoet van de Christen Unie. Daarom is deze week Jo Hermanns te gast in de zomerserie van TROS KAMERBREED. Hij is hoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam en adviseert onder meer minister Rouvoet en het ministerie van Justitie op het gebied van Jeugdbeleid.

Steeds meer ouders hebben moeite met de opvoeding van hun kinderen. Ze willen het graag goed doen, maar wat is goed? En hoe loopt het af met de kinderen van wie de ouders het laten afweten? Inmiddels zitten 20.000 kinderen in Nederland in instellingen omdat ze niet meer thuis kunnen wonen. Eens per week overlijdt er een kind aan de gevolgen van mishandeling door ouders.

Minister Rouvoet moet de problemen in de Jeugdzorg gaan oplossen. Hij moet ouders adviseren bij opvoedingsproblemen. Hij moet voorkomen dat jongeren radicaliseren omdat ze ontevreden zijn over hun situatie in Nederland. Een ingewikkelde taak. Jo Hermanns houdt zich al jaren bezig met opvoeding en jeugd. Margriet Vroomans en Kees Boonman praten met hem over de aanpak van deze minister, over 'onze' jeugd, over kinderen aan de onderkant van de samenleving, over radicaliserende moslimjongeren en over ouders voor wie opvoeden niet meer vanzelfsprekend is en snakken naar informatie.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl