Gemeente Enkhuizen

10 Augustus 2007

Rotary Enkhuizen gastheer voor 24 uitwisselingsstudenten

De Rotaryclubs Enkhuizen en Drechterland ontvangen komende week maar liefst 24 studenten van all over the world. Deze uitwisselingsstudenten zijn in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar en komen uit Equador, Thailand, Mexico, de Verenigde Staten, Taiwan, Argentinië en Canada. Zij zetten in Enkhuizen hun eerste stappen voor hun verblijf van in totaal een jaar in Nederland.

De 24 jongens en meisjes worden voor een week bij gezinnen ondergebracht in Enkhuizen en Drechterland. Gedurende een week krijgen zij de eerste kneepjes bijgebracht over onze cultuur en gewoonten en natuurlijk de beginselen van de Nederlandse taal. Daarnaast is er aandacht voor ontspanning. Zo wordt er (behoorlijk) gesport en wordt West Friesland vanuit een echte polderschuit bekeken.

De jongelui blijven een jaar lang in Nederland en komen terecht in gastgezinnen in heel Nederland. Deze eerste week brengen zij gezamenlijk door in Enkhuizen en Drechterland. Iedere dag volgen zij op een school (De Hoeksteen in Enkhuizen) een programma, dan hen voorbereid op het komende jaar. Het is voor het eerst dat de Rotaryclub Enkhuizen dit (voor heel Nederland!) organiseert. De Rotary heeft een traditie hoog te houden. Al jaren ontvangen de Rotaryclubs in Enkhuizen en Drechterland jaarlijks een uitwisselingsstudent. Hij of zij woont een jaar lang hier en zit op school. Zodoende leren zij Nederland kennen, onze cultuur en taal, hoe het er aan toe gaat in een Nederlands gezin enz. enz.

De burgemeester van Enkhuizen ontvangt de groep uitwisselingsstudenten zaterdag 11 augustus 2007 in het stadhuis van Enkhuizen Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl