Time : 09:00:00
Date : 27 July 2007
Sender Name: Andreas Stihl

STIHL®TIMBERSPORTS® SERIES - Benelux kampioenschap in Dronten op 11augustus 2007

STIHL®TIMBERSPORTS® SERIES
Benelux kampioenschap in Dronten op 11 augustus 2007

Door de sporthouthakkers uit Europa zijn in het jaar 2006 vele records gevestigd. Voor het eerst vond het WK plaats in Europa, waar het ook in het jaar 2007 weer zal plaatsvinden. Oberstdorf in Duitsland ziet uit naar het seizoenshoogtepunt, de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES, die hier voor de tweede keer worden gehouden.

Op 6 oktober gaan de internationale sterren in de wereldwijde koningsklasse van de houthakkerswedstrijden in zuid-Duitsland de strijd met elkaar aan.
Tot voor enkele jaren was het vanzelfsprekend dat de houthakkerswedstrijden werden geregeerd door niet-Europeanen. De overmacht van de Nieuw-Zeelanders, de Australiërs, de Canadezen en de Amerikanen leek onoverwinbaar.
Maar het WK van 2005 in de USA liet zien dat Europa zich op de bestorming van de internationale erepodia voorbereidt. De Duitse kampioen Dirk Braun werd toen vijfde en luidde daarmee de Europese achtervolging in.
Het jaar 2006 stond in het teken van de regerend Europees kampioen, de Tsjech Martin Komárek. Hij bereikte als eerste Europeaan het WK-erepodium. Zijn derde plaats doet ons de vraag stellen: hoe beëindigt Europa het huidige seizoen en kan de Nieuw-Zeelander Jason Wynyard de beloofde verdediging van zijn WK-titel waarmaken?

De vooruitzichten op een hogere klassering zijn goed, want de sportieve prestaties van de Europese topsporters neemt toe. Allereerst vindt op 11 augustus tijdens de meerpaaldagen in Dronten het Benelux Kampioenschap plaats. 14 atleten strijden in zes rondes om de Benelux Titel te bemachtigen. Zal Rik van Drielen uit Dalfsen er opnieuw in slagen om Kampioen van de Benelux te worden? Vervolgens gaan op 25 en 26 augustus de toppers van Europa de strijd met elkaar aan in Waiblingen, vlak bij Stuttgart, met als inzet de beste Europese topsporter.

Hoe de wedstrijden ook verlopen, de miljoenen toeschouwers in 2007 zijn zeker van spanning en amusement. Want een ding is in de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES zeker:
Kracht beslist, precisie wint.

De Benelux kampioenschappen kunt u bijwonen tijdens de Meerpaaldagen te Dronten op 11 augustus 2007 om 13u.

10 Nederlanders en 4 deelnemers uit België en Luxemburg strijden daar om de felbegeerde titel.

STIHL®TIMBERSPORTS® SERIES
basisinformatie Europa 2007

Wat verstaan we onder de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES De STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES is een internationale wedstrijdserie houthakken. Zij geldt wereldwijd als de koningsklasse in deze tak van sport. De series komen van oorsprong uit Canada, de USA en Nieuw-Zeeland. Om op lokaal niveau de "toppers" van hun beroepsgroep aan te wijzen, vonden in de geschiedenis van de bosarbeiders van oudsher wedstrijden in het houthakken plaats. In de loop der tijd is uit deze "krachtmetingen" een professionele wedstrijd op hoog sportief niveau ontstaan.
22 jaar geleden heeft ANDREAS STIHL AG & Co. KG de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES als kampioenschapserie in de USA in het leven geroepen. Er werden professionele standaards ontwikkeld en de sporters werden actief in hun 'kunnen' op de proef gesteld. Inmiddels heeft de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES als de koningsklasse in de houthakkerswedstrijden naam gemaakt. De wedstrijden vinden op internationaal en nationaal niveau plaats. In Europa gaat de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES al het zevende jaar in.

De disciplines
Bij de wedstrijden leveren de atleten van de STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES in drie akst- (bijl) onderdelen en drie zaagonderdelen strijd met elkaar. De disciplines Underhand Chop, Standing Block Chop en Springboard behoren tot de klassieke bijldisciplines. Bij het zagen strijden de sporters om de snelste tijd in de disciplines Single Buck (eenmanstrekzaag), STIHL Stock Saw (universele motorzaag van STIHL) en de koningsklasse, de Hot Saw (zelf gebouwde, of door STIHL beschikbaar gestelde racemotorzaag met een vermogen van ca. 62 pk, een gewicht van 27 kg, met de geluidssterkte van een formule-1-auto en een zaagkettingsnelheid van meer dan 240 km/h).

Voor meer informatie en actueel beeldmateriaal,
contacteer Joeri Welslau

+32 (0)52/300080 of via joeri.welslau@stihl.be

Bijlage ook beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be TIMBERSPORTS® is een geregistreerd merk van de ANDREAS STIHL AG & Co. KG.
Voor meer informatie, zie onder www.stihl-timbersports.de/marke

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: WELSLAU_20070727_073929_4_Att_1.pdf

Link to Press Release - NL