TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 07-08-2007

Televisie
THE MAKING OF 'DE VLIEGENDE HOLLANDER'
Uitzending zaterdag 11 augustus
Nederland 1 17.05 uur

TROS DUIKT IN GESCHIEDENIS
'VLIEGENDE HOLLANDER'

De TROS zendt op zaterdag 11 augustus een documentaire uit, waarin we de totstandkoming van de nieuwste attractie in De Efteling volgen: De Vliegende Hollander. Het pretpark had een spectaculaire attractie met water rondom de sage van 'De Vliegende Hollander' op het verlanglijstje staan. Het zou de duurste attractie ooit worden. En zo geschiedde... Ontwikkeling, thematisering en bouw waren volledig in eigen Efteling-handen, waar nodig door externe specialisten ondersteund. In dit programma krijgt de kijker het hele bouwproces te zien. Ook de sage wordt in beeld gebracht.

De sage van 'De Vliegende Hollander':
Wij schrijven 1678, als Kapitein Willem van der Decken op eerste paasdag, tegen alle regels in, met zijn bemanning uitvaart naar de Oost. Zelfs een razende storm kan hem er niet van weerhouden: " Ik zal vaeren, storm of gheen storm, Paesen of gheen Paesen. Ik zal vaeren, al is het tot in den eeuwigheid!"
Willem van der Decken tekent zijn eigen noodlot... Zijn schip verandert in een mysterieus, vurig spookschip, gedoemd voor eeuwig de zeven wereldzeeën te bevaren als 'De Vliegende Hollander'…




TROS