Politie Groningen

Zaterdag 11 augustus 2007

Provincie Groningen, 11-08-2007

Groningen: hond bijt baby

Een zes maanden jonge baby moest vrijdagavond naar een ziekenhuis worden vervoerd nadat ze in een woning aan de Sabastraat door een hond was gebeten. De hond, een kruising tussen een Stefford en een Bulldog, hapte in het huis onverwacht toe. De vader van het kind kon voorkomen dat het dier voor de tweede keer beet. Het meisje liep relatief licht letsel op aan het achterhoofd en een beentje. Het gezin had de ongeveer 4 jaar oude hond nog maar kort in huis en had het dier via internet gekocht. Een dierenarts zal de hond laten inslapen.

Groningen: meisje mishandeld

Een 14-jarig meisje uit Groningen is vrijdagavond op een schoolplein aan de Isebrandtheerd fors mishandeld door enkele leeftijdsgenootjes. Het meisje werd met haarlak in het gezicht gespoten, werd een aantal keren in het gezicht geslagen en aan haar haren over de grond gesleept. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht. Ze hield onder meer een hersenschudding aan de mishandeling over. De daders zouden twee meisjes zijn geweest. Een opmerking die het slachtoffer enkele jaren terug tegen één van de daders zou hebben gemaakt is mogelijk de aanleiding tot de mishandeling geweest. De politie hoopt de verdachten te kunnen achterhalen.

Groningen: aanhouding na bedreiging

De politie heeft vrijdagavond in Assen een 55-jarige man uit die plaats aangehouden die kort ervoor een vrouw in Groningen met de dood had bedreigd. De politie kreeg informatie dat de man vlakbij de woning van de vrouw aan de Hora Siccamasingel zou zijn. Hij had aangekondigd haar te zullen doodschieten. Er werden vervolgens diverse manschappen naar de bewuste straat gestuurd. Uiteindelijk bleek de man zich in Drenthe te bevinden waar hij werd gearresteerd. Hij had de vrouw s ochtends ook al met een mes bedreigd. Problemen in de relatiesfeer liggen waarschijnlijk aan het gedrag van de verdachte ten grondslag. De verdachte is ingesloten.

Groningen: studenten plakken illegaal

Vier leden van een studentenvereniging werden vrijdagnacht betrapt toen ze op diverse plekken in de stad op verkeersborden, palen, muren en op de rijbaan posters en stickers plakten. Het gezelschap wilde daarmee reclame maken voor deze studentenvereniging in verband met de Keiweek die maandag begint. Alle vier konden met een bekeuring op zak het politiebureau verlaten. Regiopoltie Groningen start maandag ter gelegenheid van de Keiweek een eigen studentencampagne. In die campagne wordt studenten onder meer duidelijk gemaakt waar de politie consequent tegen optreedt. Zie hiervoor het nieuwsbericht van vrijdagmiddag 10 augustus 2007.

Groningen: dronken fietsster tegen auto

Een 20-jarige inwoonster van Groningen zag vrijdagnacht op het kruispunt van de Oude Ebbingestraat en de Turfsingel een bestelbus over het hoofd. De fietsster werd door de auto geraakt waarna ze gewond op de weg bleef liggen. De jonge vrouw werd in het ziekenhuis aan letsel aan haar hoofd behandeld waarna ze op het politiebureau een ademanalyse mocht ondergaan. De uitslag daarvan, 1,6 promille, wees uit dat de fietsster stevig onder invloed van alcohol verkeerde. Zij kan een proces-verbaal verwachten.

Leek: vreemd geparkeerd

Agenten zagen gistermiddag op De Dam in Leek dat een automobilist zijn wagen nagenoeg geheel op een voetgangersoversteekplaats had geparkeerd. De bestuurder kwam korte tijd later aanlopen. Hij vertelde in eerste instantie dat zijn vader de wagen daar had neergezet. Uiteindelijk gaf de man toe dat hij zelf in de auto had gereden. De 38-jarige inwoner van Tolbert was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De auto werd in beslag genomen. De illegale bestuurder kreeg wel de parkeerbon wegens het parkeren op het zebrapad.

Winschoten: vechtpartij in winkelcentrum

De politie heeft vrijdagmiddag in een winkelcentrum in Winschoten een 20-jarige inwoner van Delfzijl en een 48-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Winschoten aangehouden. Het drietal had om nog onduidelijke reden in het winkelcentrum ruzie gekregen waarbij geslagen werd. De vechtpartij werd voortgezet toen een politieagent, die toevallig in de buurt was, polshoogte kwam nemen. Uiteindelijk werd het drietal met behulp van een omstander en meerdere politiemensen aangehouden.

Slochteren: aangehouden na tanken zonder betalen

Een 32-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij in Slochteren had getankt en er zonder te betalen vandoor was gegaan. Daarbij had hij een medewerker van het tankstation bijna aangereden. De pompbediende moest opzij springen en werd nog door de buitenspiegel geraakt. De dader had, nadat hij had getankt, eerst een verhaal opgehangen dat zijn werkgever de benzine zou betalen. Toen de man met de pompbediende naar de auto liep om een identiteitsbewijs te halen, scheurde hij plotseling weg. Agenten zagen de auto korte tijd later in Groningen rijden en konden de bestuurder aanhouden.

Veendam: gewond bij steekpartij

Een 29-jarige inwoner van Veendam werd vrijdagnacht in een ziekenhuis in Groningen opgenomen nadat hij op de Fregatstraat in Veendam gewond was geraakt bij een steekpartij. De vermoedelijke dader, een 26-jarige inwoner van Veendam, meldde zich kort na de steekpartij bij het politiebureau.

De 29-jarige had waarschijnlijk samen met de latere dader ruzie gekregen in een woning. Een en ander mondde uit in een vechtpartij die zich op straat voortzette. Daar zou de 26-jarige hebben toegestoken. Het slachtoffer liep een steekwond in zijn buik en in zijn borstkas op. De verdachte had een dichtgeslagen oog. Hij is ingesloten.

Winschoten: mannen met wapenstok verwijderd

De politie moest vrijdagnacht de wapenstok gebruiken om op het Marktplein in Winschoten enkele onruststokers te verwijderen. Ondanks herhaaldelijke vorderingen van de politie om weg te gaan, bleven de mannen ruzie zoeken tijdens een opstootje voor een cafetaria. Het tweetal ging uiteindelijk weg nadat het enkele rake klappen had gehad. De politie was naar het Marktplein gestuurd omdat er zich in de cafetaria een vechtpartij zou hebben afgespeeld. Een 17-jarige inwoner van Winschoten zou daarbij door een drietal personen zijn geschopt en geslagen. De politie doet verder onderzoek naar deze mishandeling.

Ter Apel: ernstig gewond bij frontale botsing

Een 26-jarige inwoner van Emmercompascuum raakte zaterdagochtend vroeg ernstig gewond bij een frontale botsing met een boom op de Viaductstraat in Ter Apel. De automobilist was iets na half zeven door onbekende oorzaak via de andere weghelft in de berm langs het Stadskanaal gekomen. Daar schampte hij eerst licht een boom om daarna frontaal op een volgende boom te botsen. De man raakte bekneld in de auto die op nog geen meter afstand van het water bleef staan. De brandweer had geruime tijd nodig om het slachtoffer uit het wrak te halen. De man is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen gevlogen.