Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Beemte Broekland - Rijverbod na rijden onder invloed      |
De politie heeft op zaterdag 11 augustus omstreeks 0.30 uur, op de Beemterweg in Beemte Broekland, een 21-jarige automobilist uit Terwolde aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage van 0,6 te hebben en kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Agenten zagen dat beide achterlichten van de auto waarin de man reed niet werkten en gaven de automobilist daarop een stopteken. De man werd verzocht mee te werken aan een alcoholcontrole. Hij blies een A-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek een alcoholpromillage van 0,6 promille. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een procesverbaal.

|     |Apeldoorn - Aangehouden voor diefstal oud ijzer           |
Een 52-jarige man uit Apeldoorn is op vrijdag 10 augustus omstreeks 15.30 uur aangehouden aan de Sint Maarten in Apeldoorn voor diefstal van oud ijzer. De man wordt ervan verdacht enkele uren daarvoor oud ijzer te hebben gestolen van een bedrijf aan de Malkenschoten in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 13.15 uur de melding dat door twee personen oud ijzer zou zijn gestolen van een bedrijf aan de Malkenschoten in Apeldoorn. Er werd tevens een kenteken doorgegeven van de auto van de verdachten. Hierop werd naar de auto uitgekeken.

Navraag bij een opkoper van oud ijzer leerde dat twee inzittenden van het verdachte voertuig zojuist oud ijzer hadden verkocht. Enkele uren later wilde de verdachte opnieuw oud ijzer verkopen, hierop werd de politie ingeseind en kon verdachte worden aangehouden op de Sint Maarten in Apeldoorn. De man bekende de diefstal. De politie heeft procesverbaal opgemaakt. Omdat de man nog een aantal openstaande boetes had, werd hij ingesloten. Van de passagier kon niet bewezen worden dat hij bij de diefstal was betrokken.

|     |Apeldoorn - Winkeldievegge ingesloten                     |
Een 27-jarige vrouw uit Wroclaw (Polen) is op vrijdag 10 augustus rond 14.00 uur aangehouden nadat zij had geprobeerd goederen weg te nemen uit een winkel in de Hoofdstraat in Apeldoorn ter waarde van 412 euro. De vrouw kreeg een procesverbaal en werd ingesloten omdat er sprake was van recidive.

De vrouw werd betrapt toen ze met een speciaal geprepareerde tas door de detectiepoortjes probeerde te lopen. De tas werkte echter niet goed en het alarm ging af. De vrouw probeerde te vluchten maar kon door een medewerker van de winkel worden aangehouden. De gealarmeerde politie hield de vrouw aan en bracht haar over naar het politiebureau. Ze bekende de diefstal en kreeg een procesverbaal. Omdat er sprake was van recidive is de vrouw ingesloten.

|     |Apeldoorn - Fietser gewond                                |
Een 60-jarige fietser uit Apeldoorn raakte vrijdag 10 augustus omstreeks 08:25 uur op de Loolaan in Apeldoorn gewond toen hij ten val kwam doordat hij werd ingehaald door een 24-jarige fietser uit Apeldoorn op het moment dat hij wilde afslaan. De man brak zijn arm en werd overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn.

Beide mannen fietsten over de Loolan richting Sprengenweg. De 60-jarige man wilde ter hoogte van de Daendelsweg linksaf slaan juist op het moment dat hij werd ingehaald door de 24-jarige man. De 60-jarige man kwam te vallen en brak zijn arm, zijn fiets raakte licht beschadigd. De Apeldoorner werd vervoerd naar het Lucas ziekenhuis.

|     |Apeldoorn - Botsing met wild zwijn                        |
De auto van een 48-jarige man uit Apeldoorn raakte op vrijdag 10 augustus beschadigd toen hij op de Europaweg omstreeks 10.00 uur tegen een overstekend wild zwijn botste.

De man reed over de Europaweg richting de A1 toen er plotseling een wild zwijn overstak vanuit de linkerberm. De Apeldoorner kon het beest niet meer ontwijken en botste op het zwijn. Het zwijn kwam in de rechterberm terecht. De auto raakte over de hele voorzijde beschadigd.

EINDE BERICHTEN

Nanda Redder Communicatie adviseur Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Tel: 055 5486648

---- --