Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Leuvenheim - Rijverbod na rijden onder invloed            |
De politie heeft op zaterdag 11 augustus omstreeks 01.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon hij geen geldig legitimatiebewijs tonen.

De man moest tijdens een alcoholcontrole op de Arnhemsestraat in Leuvenheim blazen en blies een A-indicatie. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek een alcoholpromillage van ruim 0,8 promille. De man kreeg drie bekeuringen; één voor het rijden onder invloed, één voor het niet in het bezit zijn van een rijbewijs en één voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Verder kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

|     |Wilp - Dief waterpomp aangehouden                         |
Een 69-jarige man uit Deventer is op vrijdag 10 augustus omstreeks 12.30 uur aangehouden nadat hij een waterpomp ter waarde van 75 euro had gestolen uit een winkel aan de Wilpsedijk in Wilp. De man kreeg een bekeuring.

De man werd betrapt toen hij zonder te betalen met de waterpomp ter waarde van 75 euro in zijn zak langs de kassa liep. Hij werd door een medewerker aangehouden en de politie werd ingeschakeld. Aangezien het de eerste keer was, kwam de man er met een bekeuring vanaf. Hij deed vrijwillig afstand van de waterpomp.

|     |Warnsveld - Winkeldieven aangehouden                      |
De politie heeft op vrijdag 10 augustus een 20-jarige vrouw, een 23-jarige man en een 46-jarige man aangehouden, allen afkomstig uit Apeldoorn, aangehouden wegens winkeldiefstal in een winkel aan de Dreiumme in Warnsveld.

De 20-jarige vrouw en 23-jarige man werden omstreeks 18.00 uur aangehouden in de winkel aan de Dreiumme nadat winkelpersoneel de politie had ingeschakeld omdat de twee eerder een winkeldiefstal hadden gepleegd in deze winkel en wederom diverse goederen aan het stelen waren. De twee werden overgebracht naar het bureau in Zutphen. Bij het verhoor van de verdachten kwam derde verdachte in beeld. Hij fungeerde als chauffeur van het stel. Agenten keken uit naar het voertuig van deze verdachte en deze kon later op de Martinetsingel in Zutphen worden aangehouden wegens diefstal in vereniging. Tegen de drie is procesverbaal opgemaakt en zij werden gedurende het onderzoek ingesloten.

|     |Voorst - Auto in maïsveld                                 |
De auto van een 52-jarige man uit Zutphen kwam op vrijdag 10 augustus omstreeks 11.15 uur op de Weg in Voorst in een maïsveld terecht nadat hij moest uitwijken voor een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Zutphen. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

De 52-jarige man was bezig de 34-jarige man in te halen toen deze naar links ging om zelf zijn voorganger in te halen. De 52-jarige moest hierdoor uitwijken en remmen waardoor zijn auto onbestuurbaar werd en hij rechtdoor over het fietspad in een greppel van een maïsveld terechtkwam. De auto kon wonderwel onbeschadigd uit de greppel worden getrokken. Niemand raakte gewond. Tegen de 34-jarige man is procesverbaal opgemaakt voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie.

Einde berichten
---

Nanda Redder Communicatie adviseur Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Tel: 055 5486648

---- --