Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 11 augustus 2007

Nog negen dagen Parade
De laatste premières en pareltjes in Amsterdam

Afgelopen vrijdag 3 augustus is de Parade in Amsterdam geopend. Na een drukbezochte week met afgelopen vrijdag een record aantal bezoekers van meer dan 13.000, gaat het rondreizend theaterfestival nu haar tweede en laatste week tegemoet. Dit betekent ook een grote wisseling van voorstellingen in alle tenten.

De laatste ronde
Popgroep Johan debuteert dit weekend onverwacht op de Parade samen met schrijver Kluun. De band laat semi-akoestisch songs uit hun drie succesvolle albums horen. Johan-voorman Jacco de Greeuw verheugt zich op de Parade-voorstellingen. "Volgens mij lenen onze songs zich heel goed om ze op de Parade te spelen. De shows die we akoestisch deden, zijn behoorlijk goed." Een aantal andere Parade-premières is de rockmuziektheatervoorstelling The Sadists, Ad Visser met een hysterische, historische en hilarische show: F#ck the 70's!, Celebrity Inside met Mark Sloof en Kiki Jaski en Laatste Nachtmerrie van Laura van Dolron. In deze laatste week van de Parade spelen er natuurlijk ook nog een hoop successen uit de afgelopen steden: Koud Meisje, De Sjoerd Vollebregt Show, Stratemaker op Zee, Grip, Safety First!, Mikado, Het Spreekuur, Donald Duck & de Gelukszoekers, Studentencinema, Kassa!, Mon Bouillon, Multi Show, Goeie Grutten, Wééralarm en De Ashton Brothers.

Toneelgroep te koop
Op vrijdag 17 augustus om 14.00 uur is er op de Parade een debat, georganiseerd door toneelgroep Alaska. O.l.v. Bas van 't Wout voeren zij een discussie over de vraag: 'Wie moet kunst betalen?'. Vertegenwoordigers van politiek, podiumkunsten en het bedrijfsleven gaan hierover met elkaar in gesprek. Alaska wil haar nieuwe voorstelling Sic Transit Gloria Mundi gratis aanbieden aan het publiek. Om dit te bereiken werft het gezelschap aandeelhouders welke bijvoorbeeld een gedeelte van het decor kunnen kopen als advertentieruimte en zelfs inspraak in het toneelstuk mogen hebben. Naast het debat is er de 17e ook een veiling van het nog beschikbare gedeelte van het decor. Voor aanmelding en meer informatie: www.gloriamundi.nl

Filmpjes van Parade-artiesten
Iedere dag zijn er nieuwe filmpjes te bekijken op spreeuwtv.nl waar artiesten van de Parade, zoals Van Houts en de Ket, Eddie B. Wahr en Jules Deelder, exclusieve filmpjes maken. Nieuw op Spreeuwtv.nl zijn de foto's van een uur, levende schilderijen van een uur.

De Parade is iedere dag vanaf 15.00 uur open, dan start ook de Kinderparade. Het theaterfestival staat nog tot zondag 19 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam.

Waterval
Cultureel festival in Amsterdam West op en rondom de Sloterplas. 24 augustus - 2 september
www.watervalfestival.nl

Winterparade 2007 / 2008:
De Zomerparade heeft ook een wintervariant, de Winterparade in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. Deze is zowel voor het publiek als voor de zakelijke markt.

5 - 18 december 2007 zakelijke markt
20 - 30 december 2007 publieksdagen

1 - 5 januari 208 zakelijke markt

www.winterparade.nl

Aan de redactie:
Voor meer informatie, de programmakrant en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Mobile Arts

Eefje Colsen / Matthijs van Burg
Weverssingel 36

3811 GK Amersfoort

E. eefje@mobilearts.nl 06 - 26710661
E. matthijs@mobilearts.nl 06 - 43078711
W. www.deparade.nl

Directie en management van Mobile Arts zijn beschikbaar voor interviews. Wij verzoeken u vriendelijk bij publicatie contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank.

De Parade komt voort uit de Boulevard of Broken Dreams en wordt geproduceerd door Mobile Arts. Parade Rotterdam maakt onderdeel uit van de Rotterdamse Zomerfestivals.


---- --