Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (11/08)

BERGEN OP ZOOM, 11 augustus 2007

Drie arrestaties na opzettelijk doen van valse meldingen

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde in de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus drie personen vanwege het opzettelijk doen van valse meldingen.

Om 04.39 kwam er een melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meld Kamer dat er brand zou zijn op de Van Heelulaan in Bergen op Zoom. De melder gaf aan dat er al vlammen door het dak kwamen. Naast de brandweer werden ook twee politie autos naar de plek des onheil gedirigeerd. Ter plaatse bleek echter niets aan de hand te zijn. Ongeveer gelijktijdig kwam er ook een melding binnen over een aanrijding met letsel op de Van Heelulaan. De betrokkenen personenauto was na het ongeval doorgereden. Ook dit bleek na onderzoek om een valse melding te gaan.

Bij de agenten ging een lichtje op omdat zij rond middernacht ook al in de Van Heelulaan waren geweest. Omwonenden hadden geklaagd over geluidsoverlast van een flatwoning. De politie stelde vast dat er inderdaad sprake was van zeer luide muziek op een balkon van de derde verdieping. Toen de agenten de feestvierders aansprak kregen ze te horen dat de buurt niet moest zeuren omdat ze bij de overige bewoners een briefje in de bus hadden gedaan om melding te maken van het feest. Uiteindelijk ging de volumeknop toch omlaag.

De nummerherkenning, die in gebruik is bij de 112-centrale gaf uitkomst. De telefoonnummers van de mobiele telefoons waarmee de meldingen waren gedaan konden achterhaald worden. De agenten stelden vast dat de beide telefoonnummers toebehoorden aan de feestgangers. In totaal zijn er drie nog aanwezige verdachten opgepakt. Het gaat om inwoners van Bergen op Zoom. Een vrouw van 17 jaar en twee mannen van 19 en 27 jaar oud. Bij de arrestatie nam de politie vier mobiele telefoons in beslag. Het trio wordt momenteel nog verhoord over de gepleegde strafbare feiten.

Ernstig verkeersongeval in Roosendaal

ROOSENDAAL: Op zaterdagmorgen 11 augustus vond in Roosendaal een ernstig verkeersongeval plaats. Een 66-jarige man raakte daarbij zwaar gewond. Zijn toestand is kritiek maar stabiel. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 09.45 uur op de kruising Passenberg Willem Dreesweg.
De 66-jarige man uit Roosendaal stak met zijn fiets de weg over op het fietspad dat vlak voor de genoemde kruising ligt. Over de rijbaan naderde een bestelauto, die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Roosendaal. De automobilist schepte de fietser. Het slachtoffer vloog vanwege de klap door de lucht en belandde tegen een stilstaande motorrijder. De motorrijder stond op dat moment stil voor het kruisingsvlak. De motorrijder (51-jarige Roosendaler) kwam daardoor ten val. Hij raakte niet gewond, wel is zijn motor beschadigd.

De fietser is ernstig gewond naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De man heeft hoofd- en nekletsel en een aantal gebroken ribben. Zijn toestand is kritiek maar stabiel, aldus de behandelde arts.

De politie arresteerde de veroorzaker van het ongeval omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man onderging een ademanalyse wat een uitslag van 300 ug/l opleverde, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Politie pak rijbewijs af van Portugese dronken automobilist

STEENBERG: in de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus controleerde de politie op de bestuurder van een bestelauto. Dat gebeurde rond 02.20 uur op de Kaaistraat. De 48-jarige Portugese bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 735 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. In overleg met de Officier van Justitie is het rijbewijs van de man ingevorderd. De agenten maakten verder proces-verbaal tegen de man op en legden hem een rijverbod van acht uur op.

Spelen met vuurwerk leidt tot schade.

ROOSENDAAL Vrijdagavond 10 augustus 2007 omstreeks 23.12 uur vatte een schuurtje op de Enclaveberg vlam. De bewoner slaagde erin om het vuur te doven met behulp van een tuinslang. De man vertelde dat de achterbuurjongen met vuurwerk bezig was geweest. Het vuurwerk was tegen zijn schuurtje aangekomen, waardoor er schade ontstond. De achterbuurjongen (16 jaar) is om die reden opgepakt en overgebracht naar het politiebureau. De knul bekende tijdens het verhoor dat hij vuurwerk had afgestoken en dat hij erg geschrokken was van de gevolgen daarvan. Het was niet zijn bedoeling geweest om brand te veroorzaken. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn stiefvader.

Gezochte persoon opgepakt

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag 11 augustus om 02.50 uur arresteerde de politie een 39-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Uit controle van het opsporingsregister was gebleken dat de man internationaal gezocht werd. De autoriteiten van Kroatië hadden om zijn aanhouding verzocht vanwege geweldsdelicten. De man is na zijn aanhouding ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer