Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (11/08)

BREDA, 11 augustus 2007

Rustige avond in uitgaanscentrum van Breda

BREDA: Het uitgaansleven in de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus verliep betrekkelijk rustig. De aanwezige politieagenten bekeurden enkele wildplassers en twee mensen voor het bezit van softdrugs. De eigenaar van een horecagelegenheid op de Grote Markt is geverbaliseerd vanwege overtreding van het sluitingsuur. De politie verrichtte zes arrestaties:

Een 23-jarige man uit Bergen op Zoom liet het op zijn arrestatie aankomen toen hij een valse naam probeerde op te geven. Dat gebeurde toen hij rond 04.00 een bekeuring kreeg vanwege wildplassen.

Een 21-jarige man uit Doorn werd opgepakt nadat hij de portier van een café op de Grote Markt bedreigde. De verdachte nam deel aan een vrijgezellenfeest. Vrijdagavond 10 augustus bedreigde hij rond 23.45 uur de portier nadat hij aangesproken werd op hinderlijk gedrag. De Koninklijke Marechaussee is in de zaak betrokken omdat de verdachte een militair is.

Op de Ginnekenweg ontstond rond 02.00 uur onenigheid. De politie werd erbij geroepen en de agenten scheidden de partijen. Er bleven een aantal personen vervelen, die weigerden om te vertrekken. Men bleef elkaar opzoeken. Drie personen werden vanwege hun opruiende gedrag aangehouden. De arrestaties vonden plaats om verstoringen van de openbare orde en geweldpleging te voorkomen. De arrestanten zijn een 20-jarige Bredanaar en twee 20-jarige inwoners van Maastricht. Het trio verkeerde onder invloed van alcohol en is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Op basis van camerabeelden arresteerde de politie 22-jarige Bredanaar. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Zijn aanhouding vond plaats om 02.00 uur op de Haven. Hij had diverse soorten harddrugs (vermoedelijk cocaïne en heroïne), verpakt in kleine hoeveelheden in verschillende zakjes. De verdachte is ingesloten.

Politie, gemeente Breda én horecaondernemers willen het uitgaan in de Bredase binnenstad veilig en gezellig houden. De politie treedt daarom op tegen verstoringen van de openbare orde, geweldsdelicten, vandalisme, en ander wangedrag (waaronder wapenbezit en drugsdelicten).

GGZ-medewerkers bedreigd en mishandeld

BREDA: Twee medewerkers van de GGZ werden vrijdagavond 10 augustus mishandeld en bedreigd door een 55-jarige man uit Bavel. De man probeerde een gesloten GGZ-instelling aan de Muiderslotlaan binnen te dringen. Eerder op de dag had de man ook al voor problemen gezorgd. Hij wilde, buiten de bezoekuren om, de instelling binnen. Rond 20.30 uur probeerde hij dat opnieuw en dat mondde uit in geweld tegen het personeel. De beide vrouwen kregen klappen van de man Te hulp geschoten medewerkers van de instelling konden hun collegas ontzetten en de verdachte in bedwang houden. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld en ingesloten.

Minderjarigen bestelen discotheekpersoneel

ETTEN-LEUR: Beveiligingspersoneel van de discotheek aan het Trivium betrapte twee bezoekers op diefstal. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus om 01.00 uur. Het duo had een geldbedrag van circa 80 gestolen uit de personeelskleedkamer van de horecagelegenheid. Het geld behoorde toe aan verschillende medewerkers van de discotheek. Zij hebben aangifte gedaan. De verdachten zijn allebei 16 jaar oud en afkomstig uit Etten-Leur. Beide verdachten waren onder invloed van alcohol. Een van hen had bij zijn arrestatie vloeibare GHB en hennep in zijn bezit. GHB (gamma-hydroxy-butyraat) valt in de Opiumwet onder de harddrugs en werd in het verleden gebruikt als narcosemiddel. GHB (ook wel rape-drug genoemd) is verkrijgbaar als vloeistof, pillen en in poedervorm. De minderjarige verdachte verklaarde dat hij GHB gebruikt had. Ook ouders van beiden verdachten zijn over de gebeurtenissen in kennis gesteld.

Eerder op de avond (21.15 uur) maakte de politie proces-verbaal op tegen een 20-jarige man uit Rijen. De man zat op de Hanekinderstraat te Etten-Leur onder invloed van verdovende middelen achter het stuur van zijn auto. De man verklaarde dat het om GHB ging. De politie schakelde een GGD-arts in om bloed af te nemen van de verdachte. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de soort en hoeveelheid gebruikte drugs. In de auto van de verdachte vond de politie twee kleine flesjes met vloeistof. De vloeistof is in beslag genomen en wordt door de technische recherche nader onderzocht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegen het rijden onder invloed en het bezit van verdovende middelen.

Politie onderzoekt tasjesroof

BREDA: Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar een tasjesroof in de Zomerstraat. Het misdrijf vond plaats op vrijdagavond 10 augustus rond 18.10 uur. Het 83-jarige slachtoffer werd in de Duurstedestraat toen zij daar met behulp van een wandelstok liep. De verdachte benaderde haar van achteren en gaf haar een harde duw in de rug, waardoor de vrouw ten val kwam. De dader ging er met haar tas vandoor in de richting van het winkelcentrum De Burcht. De agenten hebben van het slachtoffer een aangifte opgenomen en zijn meteen een buurtonderzoek gestart. In de tas van het slachtoffer zat een portemonnee met inhoud en haar paspoort.

Auteur: Jeroen Steenmeijer