KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

11-8-2007

Jeugd WK Laser Radial Scheveningen, dag 5

10 augustus 2007

Na een dag wachten, stonden de zeilers te trappelen om het water op te gaan. Het wedstrijdcomite had besloten om op deze eerste dag van de finals drie races te varen. Door de harde wind sloegen veel boten om, veel jeugdige zeilers moesten zwemmen en kwamen de rescueboten vaak in actie. In race 7 - bij de meisjes - was het een regen van zwarte vlagen. Dertien zeilers konden door een valse start hun zevende race niet uitzeilen.

Meisjes
Bij de meisjes is in de top heel wat verschoven. De Amerikaanse Anne Haeger behield haar eerste plaats niet. Zij zakte naar een zevende plaats. De Spaanse Susana Romero Steensma heeft de eerste plaats van Anne overgenomen. De kans is groot dat ze deze gaat behouden. De Nederlandse Eva Straus was zeer tevreden over haar prestatie van vandaag. Door onder andere een tiende plaats te varen, steeg ze naar de 16de plaats in het overall klassement.

Jongens
Het moet vreemd gaan, wil de Deen Thorbjoern Schierup de gouden plak niet pakken. Gijs Pelt steeg naar de derde plaats door een 8ste, 7de en 2de plaats te varen. Rolph Oudshoorn en Maarten-Max Moerman hebben morgen nog een zware dag te gaan. "Mijn doel is om in de top 15 te komen. Dat moet te doen zijn, maar dan moet ik wel even hard varen", aldus Maarten-Max.

Meisjes:

1. Susana Romero Steensma (ESP) 33 pt

2. Tuula Tenkanen (FIN) 38.6 pt

3. Sarah Gunni (DEN) 50 pt
16. Eva Straus (NED) 117 pt
34. Michelle Broekhuizen (NED) 226 pt

Jongens:

1. Thorbjoern Schierup (DEN) 9pt

2. Ioanis Mitakis (GRE) 19pt

3. Gijs Pelt (NED) 26pt
16. Jochem-Bart Haakman (NED) 93 pt
22. Maarten-Max Moerman (NED) 131 pt