Ingezonden persbericht

Wateringen, 1 juli 2007

Programma Waterpop compleet

Met het bekendmaken van de laatste drie namen is het programma van het gratis toegankelijke Waterpop festival compleet. Op zaterdag 11 augustus zullen Opgezwolle, The Psyke Project (DK) en Magnapop (USA) optreden in het Hofpark te Wateringen.

Opgezwolle
Nadat 'Eigen Wereld' van Opgezwolle door 3voor12 is verkozen tot beste album van het jaar, hebben zij nu ook zo'n belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek geleverd dat zij een Zilveren Harp hebben gewonnen. In 2007 werden ze benoemd tot ambassadeur van de vrijheid en lieten zij op de diverse bevrijdingsfestivals zien dat hun live performance het publiek minstens zo goed bevalt als hun muziek. Dit bewijs is overigens al geleverd bij o.a. Noorderslag, Pinkpop, Lowlands en alle (uitverkochte!) zalen waar zij hebben opgetreden.

Magnapop (USA)
In de begin jaren negentig waren de kenners het erover eens: Magnapop wordt groot. Ze werden geboekt op het legendarische Rotterdamse festival Ein Abend in Wein en daar speelden ze heel de line-up van het podium, inclusief Sugar, Nirvana en Sonic Youth. Tot '96 duurde hun zegetocht door Nederland voort. Magnapop maakte toen, en nu weer, snelle, energieke muziek. Frisse, ongecompliceerde en springerige punkpop in de traditie van Buzzcocks en Pixies. Met de ongeëvenaarde zangeres Linda Hopper in de hoofdrol. Het Nederlandse publiek viel als een blok voor deze dame. Nostalgie op Waterpop voor veel mensen maar voor wie ze nog niet kennen: wees voorbereid op een overdonderend optreden.

The Psyke Project (DK)
Deze band uit Kopenhagen speelt hardcore met invloeden variërend van punk tot hardcore metal. De motivatie om dit soort donkere muziek te spelen komt voort uit hun liefde voor het ruwe en donkere geluid van hardcore. The Psyke Project zoekt constant naar een intens chaotisch geluid gemixt met heftige riffs en mooie epische teksten.

Tegenover de monumentale molen, in het Hofpark te Wateringen is er dit jaar twee dagen Waterpop. Vrijdag 10 augustus (18.45 tot 23.30 uur) een spetterend feest ter gelegenheid van de 30e editie met allemaal Westlandse acts. Op zaterdag 11 augustus ( 13.00 tot 23.00 uur) het festival met El Pino and the Volunteers, Antwerp Gipsy Ska Orkestra (B), Matik, Moke, Astrosoniq, Green Hornet, Magnapop (USA), The Psyke Project (DK) en Opgezwolle.