Brand in Vught en Liempde

Vught/Liempde, 11-08-2007

BRAND IN VOORMALIG TUINCENTRUM

Vught In het voormalige tuincentrum aan de Aert Heymlaan heeft zaterdagmiddag een korte hevige brand gewoed die in de wijde omtrek te zien was. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Politie vermoedt brandstichting

De politie sluit brandstichting niet uit en is met een onderzoek gestart. Het terrein wordt bewaakt totdat de technische recherche haar onderzoek heeft afgerond. Ook is er gestart met een buurtonderzoek.

Vuur snel onder controle

De brandweerlieden uit Vught en 's-Hertogenbosch hadden het vuur na ongeveer een half uur onder controle. Uit metingen is gebleken dat er zich geen asbest heeft verspreid buiten het directe brandterrein. De brokstukken en roetdelen die zelfs in omliggende plaatsen zijn aangetroffen, bevatten geen asbest. Search Milieu BV heeft hier onderzoek naar verricht. De brandweer heeft gemeten dat er een lage concentratie schadelijke stoffen in de rook is vrijgekomen, maar dat dit geen gevaar met zich meebrengt voor de volksgezondheid in Vught e.o.

Medewerkers van de GGD kwamen uit voorzorg ter plaatse, maar gelukkig raakte er niemand gewond.

Pand wordt gesloopt

Het voormalige tuincentrum staat al vijf jaar leeg en zou in oktober gesloopt worden. Omdat het pand nu volledig verwoest is door de brand, gaat de eigenaar proberen om eerder met de sloopwerkzaamheden te starten. Met de gemeente worden nadere afspraken gemaakt over de asbestsanering op het terrein.


-------

BRAND VERWOEST CAMPERWERKPLAATS

Liempde Een camperwerkplaats aan de Hamsestraat in Liempde is zaterdagmiddag geheel verwoest door brand. Een 17-jarige werknemer raakte hierbij gewond.

Oorzaak brand

Omstreeks 13.15 uur was de brand ontstaan tijdens werkzaamheden in de werkplaats. Een 17-jarige werknemer morste remreinigingsvloeistof waarbij licht ontvlambare dampen vrij kwamen met als gevolg een ontploffing.

Eén gewonde

Het slachtoffer is met brandwonden aan gezicht, handen en benen naar het ziekenhuis overgebracht per ambulance. Daar bleek dat zijn handen derdegraads verbrand waren. Hij is vervolgens overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Brand binnen uur meester

De brandweer uit Liempde, Boxtel, 's-Hertogenbosch en Oss was de brand na ongeveer een uur meester. De naastgelegen woningen liepen geen schade op door de brand. De werkplaats werd volledig verwoest, evenals twee campers die in de werkplaats stonden.

Bij de brand kwam veel rook vrij, maar uit metingen van de brandweer bleek deze niet schadelijk voor de volksgezondheid in Liempde e.o.