Gemeente Leeuwarden

Pretty Dutch Pretty Dutch

Rondleiding over tentoonstelling Pretty Dutch in Princessehof

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-08-2007) De Gratis Rondleiding van de Maand die Keramiekmuseum Princessehof elke tweede zondag organiseert, vindt deze keer op zondag 12 augustus plaats.
De bezoeker wordt rondgeleid door de nu al succesvolle tentoonstelling Pretty Dutch die in vier zalen wordt getoond.

Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over het Hollands Porselein dat in de 18de eeuw in Nederland werd geproduceerd. De periode bedroeg slechts vijftig jaar: de enige porseleinmanufacturen die ons land in die tijd gekend heeft, gingen al weer snel ter ziele. Maar wat er werd gemaakt is de moeite van het bekijken meer dan waard: porselein met prachtige afbeeldingen van landschapjes, bloemen, vogels, historische momenten en opvallende bouwwerken. Daarnaast is werk te zien van hedendaagse kunstenaars als Marcel Wanders en Hans van Bentem.

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een eigen programma: een kijktocht langs bloemen en insecten op het porselein, waarna zij deze zelf op een tegel mogen schilderen. Volwassenen zijn overigens ook van harte welkom om zich van hun artistieke kant te laten zien!

De Rondleiding van de Maand en het schilderen beginnen om 14.30 uur, daaraan voorafgaand om 14.00 uur is de Pretty Dutch parade. De rondleiding is gratis, er is echter wel entree verschuldigd. Kinderen betalen alleen EUR 3,50 materiaalkosten. Opgave graag vooraf via de balie van het museum, telefoon (058) 2 948 958.